
Από το ασφαλιστικό σύστημα η εξοικονόμηση των 325 εκατ. ευρώ, επιμένει η τρόικα
Η τρόικα θεωρεί πως για να είναι αποτελεσματική η περιστολή των δαπανών και να επιτευχθεί ο στόχος των 325 εκατ. ευρώ απαιτείται παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και κυρίως περιορισμός των επικουρικών, αλλά και των κυρίων συντάξεων. Έτσι, η κυβέρνηση Παπαδήμου ξεκινά εκ νέου συζητήσεις με την τρόικα για μειώσεις στις συντάξεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Το Υπουργικό Συμβούλιο και τους πολιτικούς αρχηγούς θα ενημερώσει σήμερα, Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών την Πέμπτη, αλλά και για την ανάγκη άμεσης εξοικονόμησης 325 εκατ. ευρώ από το ασφαλιστικό σύστημα.
Η τρόικα θεωρεί πως για να είναι αποτελεσματική η περιστολή των δαπανών και να επιτευχθεί ο στόχος των 325 εκατ. ευρώ απαιτείται παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και κυρίως περιορισμός των επικουρικών, αλλά και των κυρίων συντάξεων.
Έτσι, η κυβέρνηση Παπαδήμου ξεκινά ξανά από σήμερα νέες συζητήσεις με την τρόικα για μειώσεις στις συντάξεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να μην ισχύσει η αρχική πρόβλεψη για μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές, όπως και τα εναλλακτικά σενάρια της μείωσης κατά 10% των κύριων συντάξεων +5% των επικουρικών, ή 10% των επικουρικών +5% των κύριων συντάξεων ή κατά 15% των κύριων συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ +7% του NAT.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442