Το ΔΝΤ λέει ότι δεν ζήτησε εμπλοκή της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διευκρίνισε ότι ουδέποτε ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να παίξει συγκεκριμένο ρόλο σε ότι αφορά τη διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας. Σχολιάζοντας αναφορές του Τύπου και φήμες σχετικά με τις απόψεις του ΔΝΤ το στέλεχος του Ταμείου δήλωσε: «Για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι σημαντικό το νέο πρόγραμμα να υποστηριχθεί από μια συνδυασμένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και του επίσημου τομέα, η οποία θα φέρει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Το Ταμείο δεν έχει άποψη για τη σχετική συμβολή του ιδιωτικού τομέα και τη συμμετοχή του επίσημου τομέα στην επίτευξη αυτού του στόχου. Σύμφωνα με την αυτή την θέση, το ΔΝΤ δεν ζήτησε από την ΕΚΤ να παίξει κανένα συγκεκριμένο ρόλο».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διευκρίνισε ότι ουδέποτε ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να παίξει συγκεκριμένο ρόλο σε ότι αφορά τη διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας.
Σχολιάζοντας αναφορές του Τύπου και φήμες σχετικά με τις απόψεις του ΔΝΤ στέλεχος του Ταμείου δήλωσε: «Για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι σημαντικό το νέο πρόγραμμα να υποστηριχθεί από μια συνδυασμένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και του επίσημου τομέα, η οποία θα φέρει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Το Ταμείο δεν έχει άποψη για τη σχετική συμβολή του ιδιωτικού τομέα και τη συμμετοχή του επίσημου τομέα στην επίτευξη αυτού του στόχου. Σύμφωνα με την αυτή την θέση, το ΔΝΤ δεν ζήτησε από την ΕΚΤ να παίξει κανένα συγκεκριμένο ρόλο».
Η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές πως είναι αντίθετη με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή ιδιωτών, ενώ, όπως δήλωσε κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, η Τράπεζα δεν πρόκειται να έχει ενεργό ρόλο “εθελοντικά στη συμμετοχή των ιδιωτών. Αυτό θα ισοδυναμούσε με χρηματοδότηση των κρατών και κάτι τέτοιο είναι απαγορευμένο από το παρών καθεστώς της”.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
- Πολύνεκρο δυστύχημα στο Περού – Φορτηγάκι έπεσε σε γκρεμό, σκοτώθηκαν 14 άτομα
- Οι αισιόδοξοι ζουν έως και 8 χρόνια περισσότερο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442