Χώρους για την προστασία των αστέγων από την κακοκαιρία εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης
Δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να βρουν καταφύγιο οι άστεγους πολίτες, για όσο διάστημα διαρκεί το κύμα κακοκαιρία. Πρόκειται για στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους, που θα είναι προσβάσιμοι σε όσους έχουν ανάγκη από προσωρινή φιλοξενία εξαιτίας του ψύχους, όλο το 24ωρο στη διάρκεια των επόμενων ημερών. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναλάβει και ο δήμος Αθηναίων, ανοίγοντας το κλειστό γυμναστήριο στο Ρουφ.
Δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να βρουν καταφύγιο οι άστεγους πολίτες, για όσο διάστημα διαρκεί το κύμα κακοκαιρία. Πρόκειται για στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους, που θα είναι προσβάσιμοι σε όσους έχουν ανάγκη από προσωρινή φιλοξενία εξαιτίας του ψύχους, όλο το 24ωρο στη διάρκεια των επόμενων ημερών.
«Οι συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη να στεγαστούν και να προφυλαχτούν από το κρύο, μπορούν αυτές τις ημέρες να βρουν καταφύγιο σε θερμαινόμενους χώρους. Ωστόσο, προοπτική μας είναι να υπάρξει στο μέλλον μία μόνιμη λύση για τη στέγαση τους» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.
«Οι άστεγοι θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση. Είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι, με ευαισθησία. Θα πρέπει να κάνουμε μία κίνηση με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που έχουν τεχνογνωσία, και με κοινωνική λειτουργό να τους καταγράψουμε» πρόσθεσε η κ.Γούλα.
Οι δύο χώροι που θα φιλοξενήσουν τους άστεγους είναι το Ε’ ΚΑΠΗ στην οδό Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και το 13ο Γυμνάσιο στην οδό Εθν.Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναλάβει και ο δήμος Αθηναίων, ανοίγοντας το κλειστό γυμναστήριο στο Ρουφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (vid, pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442