Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση του συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης
Την ολοκλήρωση του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου βάσει μελέτης που θα εκπονηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού προβλέπει ειδική διάταξη του σχεδίου νόμου για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος που κατατέθηκε στη Βουλή. Στόχος είναι η ενίσχυση του κτιρίου με όλες τις συμπληρωματικές κατασκευές, έτσι ώστε να δίνει την εικόνα ενός μοντέρνου οικοδομήματος, εναρμονισμένου με το αστικό περιβάλλον, το οποίο δεν θα επιβαρύνει χωροταξικά την περιοχή.
Την ολοκλήρωση του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου βάσει μελέτης που θα εκπονηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού προβλέπει ειδική διάταξη του σχεδίου νόμου για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος που κατατέθηκε στη Βουλή.
Στόχος είναι η ενίσχυση του υπάρχοντος κτιρίου με όλες τις συμπληρωματικές κατασκευές, έτσι ώστε να δίνει την εικόνα ενός μοντέρνου οικοδομήματος, εναρμονισμένου με το αστικό περιβάλλον, το οποίο δεν θα επιβαρύνει χωροταξικά την περιοχή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την μελέτη, που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, προβλέπεται η προσθήκη νέου ορόφου, η κατασκευή εξωτερικών κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων, η στατική ενίσχυση, η κατασκευή τριών υπογείων στον ακάλυπτο χώρο και η κατασκευή κλιμάκων διαφυγής, οι οποίες μάλιστα θα καλύπτονται με διαφανές γυαλί για να εξυπηρετούν το κοινό όλο τον χρόνο, με όποιες καιρικές συνθήκες. Αυτές θα συνδέουν και όλους τους χώρους του συγκροτήματος, δίνοντας την εικόνα του ενιαίου συνόλου. Η επιφάνεια του κτιρίου δεν θα ξεπερνά συνολικά τα 7.000 τ.μ.
Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος δεν προβλέπει την επιπλέον κατασκευή κτιρίου 101 θέσεων για θέσεις στάθμευσης, όπως προβλεπόταν στη μελέτη του ΥΠΠΟΤ, με το σκεπτικό της περιβαλλοντικής και χωροταξικής επιβάρυνσης. Το μείζον πρόβλημα της στάθμευσης θα λυθεί με τη χρήση του παρακείμενου οικοπέδου, από το οποίο υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας έως και 660 αυτοκινήτων.
Άλλωστε, όπως επισημαίνεται στη διάταξη, υπάρχει και ένα πυκνό δίκτυο λεωφορείων και τραμ, τα οποία που περνούν μπροστά από την Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και ο σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός», που εξυπηρετεί τους επισκέπτες
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων