Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με πίεση για τη... Δόξα, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα στους «8» του Κυπέλλου

Με πίεση για τη… Δόξα, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα στους «8» του Κυπέλλου

Μπορεί να έμοιαζε με αγγαρεία, αλλά ο Ολυμπιακός μετά τη «γκέλα» του πρωταθλήματος με τη Δόξα Δράμας και το πρόστιμο – μαμούθ που επέβαλε ο πρόεδρος της ομάδας, ήταν αναγκασμένος όχι μόνο να επιστρέψει στις νίκες, αλλά και να... παίξει μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν, επικράτησαν 3-0 του Θρασύβουλου στο Καραϊσκάκη και χωρίς να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για πολλά γκολ, φτάνοντας σε μία... ικανοποιητική πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μπορεί να έμοιαζε με αγγαρεία, αλλά ο Ολυμπιακός μετά τη «γκέλα» του πρωταθλήματος με τη Δόξα Δράμας και το πρόστιμο – μαμούθ που επέβαλε ο πρόεδρος της ομάδας, ήταν αναγκασμένος όχι μόνο να επιστρέψει στις νίκες, αλλά και να… παίξει μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν, επικράτησαν 3-0 του Θρασύβουλου στο Καραϊσκάκη και χωρίς να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για πολλά γκολ, φτάνοντας σε μία… ικανοποιητική πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Πάντελιτς (10΄, 56΄) και Φουστέρ (21΄). Τη χαρά για τη νίκη των γηπεδούχων, πάντως, σκίασε ο τραυματισμός του πρώτου σκόρερ της πειραϊκής ομάδας στη διοργάνωση, καθώς ο Μάρκο Πάντελιτς αποχώρησε με φορείο στο 59ο λεπτό, ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές συγκριτικά με τα σχήματα που συνήθως χρησιμοποιούνται στο πρωτάθλημα, όμως η διάθεση δεν έλειπε από τους «ερυθρόλευκους», που πίεσαν από την αρχή για να «τελειώσουν» γρήγορα τον αγώνα. Έτσι, στο 10ο λεπτό ο Αμπντούν πλαγιοκόπησε από δεξιά την άμυνα των φιλοξενούμενων και «έκοψε» τη μπάλα στον Πάντελιτς, που με σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 21΄ οι δύο προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές συνδυάστηκαν για να φτάσει η μπάλα στο Φουστέρ, ο οποίος με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι του Θρασύβουλου και εν συνεχεία στα δίχτυα. Στο 25΄ και το 27΄ οι Αμπντούν και Μόνχε, αντίστοιχα, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, για να απειλήσει ο Θρασύβουλος για πρώτη και μοναδική φορά στο 34΄, όταν ο (πιεζόμενος) Ζουμπουλάκης σούταρε άστοχα από πλάγια δεξιά θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχασαν μία καλή ευκαιρία στο 55΄, όταν το σουτ του Φουστέρ από ενέργεια του Χαβίτο έφυγε άουτ, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Πάντελιτς έκανε το 3-0: ο Αμπντούν βρήκε το Μοδέστο, ο οποίος γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Σέρβος διεθνής επιθετικός με «ξερό» σουτ την έστειλε στον «ουρανό» της εστίας του Κασμερίδη. Ο Πάντελιτς στάθηκε πάντως άτυχος, καθώς στο 57΄ τραυματίστηκε από σκληρό μαρκάρισμα του Βασιλείου και αντικαταστάθηκε από τον επανακάμψαντα Ιμπαγάσα, ο οποίος αστόχησε για εκατοστά εκτελώντας εξαιρετικά ένα φάουλ στο 78ο λεπτό, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Μόνχε, Φουστέρ – Καλαμιώτης, Παγώνης, Σκόνδρας, Βασιλείου, Ζουμπουλάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χαβίτο, Παπαδόπουλος (74΄ Βαλεριάνος), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μοδέστο (66΄ Μακούν), Γέστε, Φουστέρ, Αμπντούν, Μόνχε, Πάντελιτς (59΄ Ιμπαγάσα).

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Βασιλείου (62΄ Νικολάου), Σύρος, Ψιάνος, Ρόκαστλ (77΄ Βλάχος), Σταμπολζίεφ (46΄ Βαγγελής), Ντακόλ, Σκόνδρας, Ζουμπουλάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024