
Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία, αυτόφωρο για χρέη άνω των 150.000 ευρώ
Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή προς ψήφιση με την μορφή τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ταυτοχρόνως στο ίδιο νομοσχέδιο προωθείται ρύθμιση με βάση την οποία ενεργοποιείται για οφειλέτες προς το ΙΚΑ, η αυτόφωρη διαδικασία δίωξης, για οφειλές που ξεπερνούν το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα πρόσθετα τέλη.
Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή προς ψήφιση με την μορφή τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ταυτοχρόνως στο ίδιο νομοσχέδιο προωθείται ρύθμιση με βάση την οποία ενεργοποιείται για οφειλέτες προς το ΙΚΑ, η αυτόφωρη διαδικασία δίωξης, για οφειλές που ξεπερνούν το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα πρόσθετα τέλη.
- Εφάπαξ εξόφληση ή έως τρεις ισόποσες δόσεις με ταυτόχρονη έκπτωση ποσοστού εκατό τοις εκατό (100%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.
- Εξόφληση σε έξι ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις,
- Εξόφληση σε εννέα ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.
- Ένταξη στη ρύθμιση του άρθρου 48, του νόμου 3943/11, με έκπτωση κατά 30% στα πρόσθετα τέλη μετά την κεφαλαιοποίηση της οφειλής μέχρι την 31.12.2011. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση ισχύει και για όσους έχουν ήδη υπαχθεί στο Α.48 του Ν. 3943/11.Σε παλαιότερη ρύθμιση (Ν. 3943/11, Α. 48) προβλεπόταν μόνο η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι την 31.12.2010, ενώ στη ρύθμιση του Ν. 4019/11, προβλεπόταν η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι 31.12.2010, με έκπτωση κατά 20% των πρόσθετων τελών.
Η νέα ρύθμιση ισχύει για όσους οφειλέτες δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση. Ή έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: Συγκλονίζει η μητέρα της 24χρονης – «Μου είπε ότι πάει να κοιμηθεί και όταν πήγα να την ξυπνήσω ήταν νεκρή»
- Ολυμπιακός: Το πάρτι, ο χορός και η βουτιά του Φουρνιέ στην πισίνα (vid)
- Γιάννης Ντεγιάννης: Φόβοι και απορίες
- Προκλητικός Γεωργιάδης στη Βουλή: «Ε και που έστειλε επιστολή η Κοβέσι στην Κομισιόν; Θα γίνει ρεζίλι»
- Σπείρα «εγκληματικού τουρισμού» έκανε διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες στην Αττική – Εξιχνιάστηκε κλοπή 1,5 εκατ. ευρώ
- Η Ουγγαρία παραμένει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Οι βουλευτές ανέτρεψαν την απόφαση Όρμπαν
- Πλήγμα στην ΑΕΚ με Φίζελ: Χάνει τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό
- Πέτρος Συρίγος: Σοβαρό τροχαίο για τον σεφ της «Super Κατερίνα» – Τι συνέβη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442