
Ξεκίνησε η δίκη του Νίκου Φωτόπουλου για την κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού
Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η δίκη για την υπόθεση της κατάληψης του κτιρίου της ΔΕΗ στον Χολαργό με κατηγορούμενους δέκα εργαζόμενους της επιχείρησης και πέντε πολίτες. Οι κατηγορούμενoi, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, είχαν συλληφθεί στις 24 Νοεμβρίου και δικάζονται για το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η δίκη για την υπόθεση της κατάληψης του κτιρίου της ΔΕΗ στον Χολαργό με κατηγορούμενους δέκα εργαζομένους της επιχείρησης και πέντε πολίτες.
Οι κατηγορούμενoi, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, είχαν συλληφθεί στις 24 Νοεμβρίου και δικάζονται για το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.
Η κατηγορία αφορά την κατάληψη του Κέντρου Διαβίβασης εντολών της ΔΕΗ στο Χολαργό, στην οποία είχε προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και συμμετείχαν και πολίτες, με στόχο να μην προχωρούν οι εντολές διακοπής ρεύματος σε πολίτες που δεν είχαν πληρώσει το έκτακτο τέλος ακινήτων.
Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επανέλαβε στο δικαστήριο τη θέση που από την αρχή υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ότι δηλαδή η κατάληψη ήταν απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου και ότι ασκούσαν νόμιμο δικαίωμά τους.
Ο γενικός διευθυντής Διανομής της ΔΕΗ Νίκος Αραβαντινός, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι την επίμαχη μέρα δεν συνέβη κανένα επεισόδιο και ότι απλώς δεν επιτράπηκε η είσοδος στο κτίριο, ενώ ο μάρτυρας Λάζαρος Καραλάζος, διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ, κατέθεσε πως η επιχείρηση δεν υπέστη βλάβη στις χρηματοροές της, αφού απλώς δεν εκδίδονταν εντολές διακοπής ρεύματος. Στο πλευρό των κατηγορουμένων είναι, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Νωρίς το πρωί έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, με αφορμή τη δίκη των συνδικαλιστών.
Η συνδικαλιστική ένωση, που επικαλείται μηνύματα συμπαράστασης από συνδικάτα και βουλευτές ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών, οργανώνει και διεθνή καμπάνια υπογραφών μέσω του site LabourStart.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
- Απίστευτο: Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» για να συλλάβει τα γαλάζια μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
- Γαλλία – Μαρόκο: Οι ενδεκάδες του πρώτου προημιτελικού του Μουντιάλ (pic)
- Το «τραβάνε» κι άλλο οι Παραγουανοί με τον Εμπαπέ: Έκαψαν ανδρείκελο του Γάλλου φορ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)















































![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442