«Μέχρι θανάτου» στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ-ουν ο λαός και ο Στρατός της Β.Κορέας
Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ζήτησε από τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν «μέχρι θανάτου» το νέο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν, σε άρθρο που δημοσιεύεται στον Τύπο και καθορίζει την πολιτική γραμμή για το 2012.
Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ζήτησε από τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν «μέχρι θανάτου» το νέο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν, σε άρθρο που δημοσιεύεται στον Τύπο και καθορίζει την πολιτική γραμμή για το 2012.
«Το κόμμα στο σύνολό του, ο στρατός και ο λαός θα πρέπει να είναι πεπεισμένοι ότι θα γίνουν τα όπλα και οι ανθρώπινες ασπίδες που θα υπερασπιστούν τον Κιμ Γιονγκ-ουν μέχρι θανάτου» επισημαίνεται στην Rodong Sinmun, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας και σε άλλες επίσημες εφημερίδες.
Ο Κιμ Γιονγκ-ουν είναι από την Πέμπτη ο «ανώτατος ηγέτης» της Β.Κορέας, διαδεχόμενος τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου.
Το Σάββατο ανέλαβε και την ανώτατη διοίκηση του στρατού.
Στο άρθρο τονίζεται πως θα ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Επίσης το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ καλεί τις ΗΠΑ να αποσύρουν τους 28.500 στρατιώτες τους από τη Νότια Κορέα, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως η χώρα θέλει να «αναπτύξει σχέσεις φιλίας με τα κράτη που σέβονται την κυριαρχία της».
Στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Στο μεταξύ, όπως γράφει σήμερα η ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun, ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ-ιλ μετέβη κρυφά στη Βόρεια Κορέα για να αποτίσει φόρο τιμής στη σορό του πατέρα του.
Ο Κιμ Γιονγκ-ναμ, 40 χρόνων, έφτασε στην χώρα στις 17 Δεκεμβρίου και μετά λίγες ημέρες επέστρεψε στο Μακάο όπου ζει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται βορειοκορεατική πηγή ταξίδεψε με πλαστά στοιχεία, γιατί δεν ήθελε να γίνει γνωστή η επίσκεψή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησε στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
- Νέα αιματηρή σύγκρουση στο βόρειο Μάλι: Δεκάδες νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και τζιχαντιστών στο Σαχέλ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442