Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοφανής κοσμοσυρροή στη Βηθλεέμ για την Αγια Νύχτα της χριστιανοσύνης

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή στη Βηθλεέμ για την Αγια Νύχτα της χριστιανοσύνης

Πάνω από 130 χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Στο επίκεντρο ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως, όπου τελέστηκε η νυχτερινή Λειτουργία, παρουσία και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ενώ από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' κάλεσε τους πιστούς να δείξουν περισσότερη αγάπη και λιγότερο «εμπορικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα».

Πάνω από 130 χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Στο επίκεντρο ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως, όπου τελέστηκε η νυχτερινή Λειτουργία, παρουσία και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Η Βηθλεέμ περικυκλώνεται σε τρεις πλευρές της από το τείχος που έχει στήσει το Ισραήλ γύρω από τη Δυτική Όχθη.

Ο Λατίνος Πατριάρχης, όπως και οι χιλιάδες προσκυνητές που φτάνουν στην πόλη, πέρασαν από ένα από τα σημεία ελέγχου το μεσημέρι του Σαββάτου κατά την παραδοσιακή λιτανεία από την Ιερουσαλήμ προς το Ναό της Γεννήσεως.

Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Βίκτορ Μπαταρσέχ, ανέφερε στο δικό του μήνυμα για την ημέρα την ελπίδα του οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων μεταφέρουν στους πιστούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ορθοδοξίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024