Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Χιλιάδες οι αιτήσεις των Ελλήνων για να δουλέψουν στο εξωτερικό

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι που αποφασίζουν να συμπληρώσουν μέσω Διαδικτύου ένα ευρωπαϊκό βιογραφικό, προκειμένου να αναζητήσουν δουλειά σε χώρες του εξωτερικού. «Φέτος υπολογίζεται να έχουμε περίπου 100.000 ευρωπαϊκά βιογραφικά. Μιλάμε για αύξηση 100%» λέει στο in.gr ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Κώστας Καλτσάς.

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι που αποφασίζουν να συμπληρώσουν μέσω Διαδικτύου ένα ευρωπαϊκό βιογραφικό, προκειμένου να αναζητήσουν δουλειά σε χώρες του εξωτερικού.

Το Eures είναι ένα δίκτυο κινητικότητας των εργαζομένων στην ΕΕ και οι αιτήσεις που συμπληρώνονται μέσω αυτού δεν αφορούν μόνο ανέργους, αλλά και Έλληνες εργαζόμενους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς.

Μέχρι σήμερα από 31 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο δίκτυο, έχουν ανακοινωθεί 1.160.728 κενές θέσεις εργασίας, έχουν αποσταλεί 751.327 βιογραφικά σημειώματα και 25.578 είναι οι εγγεγραμμένοι εργοδότες.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού μπορεί να «ανεβάσει» το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Eures. Αντιστοίχως, οι εργοδότες μπορούν να βάζουν ηλεκτρονικά τις αγγελίες τους και αναμένουν τις απαντήσεις των υποψήφιων υπαλλήλων.

Μιλώντας στο in.gr ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Κώστας Καλτσάς, λέει ότι φέτος υπάρχει μία αύξηση που φτάνει το 100% στα ευρωπαϊκά βιογραφικά σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.

«Μέχρι και τον Οκτώβριο έχουν συμπληρωθεί 79.000 βιογραφικά, όταν πέρσι όλο το χρόνο είχαμε 46.000. Υπολογίζεται ότι με το ρυθμό που συμπληρώνονται, δηλαδή περίπου 11.000-12.000 το μήνα, μιλάμε για περίπου 100.000 ευρωπαϊκά βιογραφικά φέτος».

Το 80% των ατόμων αυτών που συμπληρώνουν ευρωπαϊκό βιογραφικό είναι ηλικίας 20-35 ετών, ενώ το υπόλοιπο 20% είναι από 35 ετών και πάνω.

Όπως τονίζει ο κ.Καλτσάς, η ραγδαία αυτή αύξηση οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στο ότι όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στην Ευρώπη για αναζήτηση εργασίας. «Στην πράξη όποιος απευθύνεται στο εξωτερικό για να βρει δουλειά, το πρώτο πράγμα που του ζητάνε είναι να έχει ένα βιογραφικό σε αυτή τη μορφή».

Κυριακή Μαργαρίτη

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024