Στη δίνη της βίας διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας στο Κάιρο
Νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν το Σάββατο κοντά στο Κοινοβούλιο του Καΐρου. Εννέα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε δύο ημέρες εκτεταμένων επεισοδίων. Τουλάχιστον 300 οι τραυματίες. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κλείσει τους δρόμους γύρω από το κοινοβούλιο με συρματόπλεγμα και μεγάλους τσιμεντόλιθους. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με κανόνια νερού και αντικείμενα που πέταξαν στους διαδηλωτές από ταράτσες κτιρίων. Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Καμάλ Αλ Γκανζούρι, περιέγραψε τις τελευταίες αυτές κινητοποιήσεις ως «αντεπανάσταση».
Νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν το Σάββατο κοντά στο Κοινοβούλιο του Καΐρου. Εννέα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε δύο ημέρες εκτεταμένων επεισοδίων.
Τουλάχιστον 300 οι τραυματίες.
Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που έκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο με συρματόπλεγμα και μεγάλους τσιμεντόλιθους.
Οι διαδηλωτές, όπως και πριν από μερικές εβδομάδες, επιμένουν στην αποχώρηση του στρατού από την πολιτική ζωή και την διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Πέμπτη, μετά τη σύλληψη του ακτιβιστή Αμπούντι Ιμπραήμ ενώ απομακρυνόταν από την καθιστική διαμαρτυρία, που πραγματοποιείτο έξω από το κτίριο που στεγάζεται το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο του Καΐρου.
Οι φήμες ότι τον ξυλοκόπησαν άγρια και ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο έβγαλε τους διαδηλωτές στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν.
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Καμάλ Αλ Γκανζούρι, περιέγραψε τις τελευταίες αυτές κινητοποιήσεις ως «αντεπανάσταση».
Ο Αλ Γκανζούρι είπε, αναφερόμενος στην εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, ότι στις νέες διαδηλώσεις δεν συμμετέχουν «οι νέοι της επανάστασης».
Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με ψυχραιμία.
«Το είπα και επαναλαμβάνω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τις ειρηνικές διαδηλώσεις με κανενός είδους βία, ακόμα και λεκτική» είπε. «Δεσμεύομαι για αυτό» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
- Ηλίας Γκότσης: Δέχτηκα πρόταση να συμμετέχω σε ριάλιτι του εξωτερικού που θα με διεκδικούσαν άνδρες
- Η Φαμαλικάο άφησε εκτός τίτλου τη Μπενφίκα (2-2) και ο Μουρίνιο στον πάγκο τον Παυλίδη
- Τα λόγια ειναι περιττά; Ο Κλέι Τόμπσον απαντά με τέσσερις λέξεις στον χωρισμό του με την Megan Thee Stallion
- Μπενίτεθ: «Το να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην πρώτη τετράδα ήταν επίτευγμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442