
Για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου ενημερώθηκε η τρόικα
Επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) πραγματοποίησε η τρόικα με στόχο την καταγραφή των θέσεων του ελληνικού εμπορίου σχετικά με τους τρόπους και τις λύσεις που προτείνει ο εμπορικός κόσμος στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Στην τρόικα επισημάνθηκε πως το 2011 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2010) η απασχόληση στο εμπόριο μειώθηκε κατά 28.260 άτομα ενώ η απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκε περίπου κατά 270.650 άτομα.
Επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) πραγματοποίησε η τρόικα με στόχο την καταγραφή των θέσεων του ελληνικού εμπορίου σχετικά με τους τρόπους και τις λύσεις που προτείνει ο εμπορικός κόσμος στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, κατά τη συνάντηση αυτή η ηγεσία του ελληνικού εμπορίου διατύπωσε με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο τις θέσεις των ελλήνων εμπόρων: τη σημασία επιβίωσης και ενίσχυσης της ελληνικής εμπορικής επιχειρηματικότητας κάτι που όπως τόνισε συνδέεται άρρηκτα με την διατήρηση της απασχόλησης, την ανάγκη για ένα σταθερό Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς.
Στην τρόικα επισημάνθηκε πως το 2011 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2010) η απασχόληση στο εμπόριο μειώθηκε κατά 28.260 άτομα ενώ η απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκε περίπου κατά 270.650 άτομα.
Τονίστηκε δε πως σύμφωνα με το δείκτη που διαμορφώθηκε από την έρευνα των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους από τις 324.000 εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν το 2008, επιβίωσαν τον Αύγουστο του 2011 οι 255.000, έκλεισαν δηλαδή οι 68.000 από τον Ιανουάριο 2009.
Αναφορικά με το ζήτημα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφαρμόσιμο, επανέλαβε τη θέση της ΕΣΕΕ για τριετές πάγωμα των μισθών πρόταση που θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας και στον κόσμο της εργασίας. Τέλος, υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό αποτελεί ζήτημα διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Επιπλέον επεσήμανε ότι το ελληνικό εμπόριο είναι μοχλός ανάπτυξης και οι προσπάθειες της ΕΣΕΕ είναι να αναπτύξουν όλη την αλυσίδα του ελληνικού εμπορίου του εισαγωγικού, του εξαγωγικού, του χονδρεμπορίου, του λιανεμπορίου και του διακομιστικού εμπορίου.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η εμπορική χωροταξία θα βοηθήσει την δημιουργία open malls ή street malls στα κέντρα των πόλεων και θα αποτρέψει πολλές εμπορικές επιχειρήσεις από το να βάλουν λουκέτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442