Τις εκτιμήσεις για τις ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών ανακοινώνει η EBA
Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) θα δώσει την Πέμπτη στη δημοσιότητα, τη νέα εκτίμησή της για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Στα τέλη Οκτωβρίου οι ανάγκες των ευρωπαϊκών τραπεζών υπολογίζονταν σε 106 δισ. ευρώ. ωστόσο η EBA είχε διευκρινίσει τότε ότι θα αναθεωρούσε τον αριθμό αυτόν βάσει των τελευταίων δεδομένων που θα είχε στη διάθεσή της για την έκθεση των τραπεζών στο κρατικό χρέος της Ευρωζώνης.
Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) θα δώσει την Πέμπτη στη δημοσιότητα, τη νέα εκτίμησή της για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Η EBA διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ότι θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία σήμερα το βράδυ (στις 19:00 ώρα Ελλάδος).
Οι ενδιαφερόμενες τράπεζες θα δημοσιεύσουν στη συνέχεια καθεμία τα αποτελέσματά της.
Στα τέλη Οκτωβρίου οι ανάγκες των ευρωπαϊκών τραπεζών σε κεφάλαια υπολογίζονταν σε 106 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, η EBA είχε διευκρινίσει τότε ότι θα αναθεωρούσε τον αριθμό αυτόν βάσει των τελευταίων δεδομένων που θα είχε στη διάθεσή της για την έκθεση των τραπεζών στο κρατικό χρέος της Ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπανγκλαντές: Το BNP κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενο ριζικές αλλαγές – Συγχαρητήρια μηνύματα από ΗΠΑ και Ινδία
- Η προπόνηση που πάει την απώλεια βάρους σε άλλο επίπεδο
- Υεμένη: Καταδίκη για παραβίαση εγκαταστάσεων του ΟΗΕ στη Σαναά στο Συμβούλιο Ασφαλείας – Τι ζήτησε η Ελλάδα
- Συνεχίζει να καλπάζει ο πληθωρισμός: Γιατί «χτυπάει» περισσότερο την Ελλάδα
- Συνταγή: Quesadilla με γύρο κοτόπουλο
- Ο κομματικός Τασούλας και ο υπερθεσμικός Τσίπρας

