Μετ’ εμποδίων η ανακοίνωση του τελικού αριθμού των υπαλλήλων σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία
Μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν η ανταπόκριση των διευθυντών προσωπικού στην αποστολή των αναλυτικών στοιχείων για το μόνιμο προσωπικό που τέθηκε σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία, καθώς έληξε η σχετική προθεσμία. Όλα δείχνουν ότι η ανακοίνωση του τελικού αριθμού των εφέδρων θα καθυστερήσει.
Μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν η ανταπόκριση των διευθυντών προσωπικού στην αποστολή των αναλυτικών στοιχείων για το μόνιμο προσωπικό που τέθηκε σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία, καθώς έληξε η σχετική προθεσμία.Όλα δείχνουν ότι η ανακοίνωση του τελικού αριθμού των εφέδρων θα καθυστερήσει.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Τρίτης, αρχικά έχει υπολογιστεί ότι ο συνολικός αριθμός των εφέδρων από αυτή την πρώτη φάση θα φτάσει τους 20.000, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 υπαλλήλων.
Αυτό θα γίνει με την προσθήκη άλλων 10.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που θα μπουν σε εφεδρεία.
Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ίδια εφημερίδα αναφέρουν ότι στον τελικό αριθμό θα συνυπολογιστούν και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πρόλαβαν και κατέθεσαν αιτήσεις συνταξιοδότησης προκειμένουν να μην ενταχθούν στην προσυνταξιακή εφεδεία.
Τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την εφαρμογή του μέτρου και τα οποία προσπαθεί να λύσει το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι πολλές υπηρεσίες μένουν χωρίς διευθυντές ή προϊσταμένους, κατά συνέπεια είναι προβληματική η συνέχιση της λειτουργίας τους.
Σύμφωνα επίσης με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπάρχουν εκατοντάδες ερωτήματα για την ένταξη υπαλλήλων στην εφεδρεία, τόσο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσο και στη ΓΓ Δημόσιας Διοίκησης.
Μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνει ότι εξαιρούνται από το μέτρο οι δικαστικοί υπάλληλοι, το υπουργείο ετοιμάζει τροπολογία για την ένταξή τους.
Eν τω μεταξύ, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της εφεδρείας, αφορά στον εφοδιασμό των πλοίων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των Εφοδιαστών.
Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία της Τρίτης, πέραν τον εργάσιμων ωρών και τα Σαββατοκύριακα, ο εφοδιασμός είναι σχεδόν αδύνατος, αφού απουσιάζει προσωπικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζον Γουίκ: Ο Κιάνου Ριβς φέρνει το χάος στο PlayStation – «Χρυσό φαινόμενο»
- Ένα ήπιο κύμα αντίστασης στον Τραμπ έκανε τη εμφάνισή του – Τι μπορεί να πετύχει
- Ο Κωστούλας έγινε… Κατσούλας και τα social media «δικάζουν» τον Ντάρεν Φλέτσερ (pics)
- Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους» – Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμούς στα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ συζητήσουν άρση των κυρώσεων
- Τουρκία: Κατέρρευσε το φράγμα Ντιμ στην Αττάλεια – Πλημμύρες και καταστροφές, εκκενώνονται σπίτια
- Κάτω τα χέρια από τον Γιάνη Μαΐστρο!
- All-Star Game: Έγραψε ιστορία ο Λίλαρντ στον διαγωνισμό τριπόντων – Ούτε φέτος θέαμα στα καρφώματα
- Εξευτελισμός, bullying, στερεότυπα: Το America’s Next Top Model ήταν ένα κακόγουστο θρίλερ μόδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442