Να αποδεχτούν την ήττα τους κάλεσαν τους αντιπάλους τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι
Να αποδεχθούν την ήττα τους κάλεσαν τους αντιπάλους τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που φαίνεται ότι επικρατούν εύκολα στην εκλογική διαδικασία της Αιγύπτου. Δεύτεροι αναδεικνύονται οι σκληροπυρηνικοί Σαλαφιστές Ισλαμιστές, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το κοσμικό κεντροαριστερό Aιγυπτιακό Μπλόκ. «Πολύ, πολύ ανησυχητικό» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αίγυπτο ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ.
Να αποδεχθούν την ήττα τους κάλεσαν τους αντιπάλους τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που φαίνεται ότι επικρατούν εύκολα στην εκλογική διαδικασία της Αιγύπτου. Δεύτεροι αναδεικνύονται οι σκληροπυρηνικοί Σαλαφιστές Ισλαμιστές, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το κοσμικό κεντροαριστερό Aιγυπτιακό Μπλόκ.
«Πολύ, πολύ ανησυχητικό» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αίγυπτο ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ.
«Καλούμε όλους όσους συνδέουν τον εαυτό τους με τη Δημοκρατία να σεβαστούν τη θέληση του λαού και να αποδεχτούν την επιλογή του» ανέφεραν σε μήνυμά τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Από την πλευρά του, ο Εχούντ Μπαράκ κάλεσε τους ισλαμιστές της Αιγύπτου, όταν πάρουν στα χέρια τους την εξουσία, να σεβαστούν τις διεθνείς συνθήκες, ανάμεσά τους και τη συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, που υπεγράφη το 1979.
Η συμμετοχή στο πρώτο γύρο των εκλογών έφτασε το 62% και κρίνεται το 30% των 498 εδρών του Κοινοβουλίου.
Σε κάθε περίπτωση, η Αίγυπτος οδεύει προς μία ισλαμιστική κυβέρνηση, όπως έγινε προσφάτως σε όλες τις χώρες της βορείου Αφρικής (Μαρόκο, Τυνησία, Λιβύη με την εξαίρεση της Αλγερίας) και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Ήταν οι πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά την παραίτηση του επί τριακονταετία προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρκ. Ωστόσο, λόγω του περίπλοκου εκλογικού συστήματος, θα ακολουθήσουν άλλοι δύο γύροι μέχρι τον Μάρτιο και αργότερα η εκλογή της Άνω Βουλής.
Μετά από την πίεση των Αιγυπτίων που συγκεντρώθηκαν μαζικά στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, ο στρατός (που εξακολουθεί να κυβερνά τη χώρα) συμφώνησε για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών πριν από τον Ιούλιο για να παραδώσει και επίσημα την εξουσία σε μία αμιγώς πολιτική λύση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442