Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πτώση των εξαγωγών έφερε περικοπές μισθών και απεργίες στην Κίνα

Η πτώση των εξαγωγών έφερε περικοπές μισθών και απεργίες στην Κίνα

Τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από το καλοκαίρι του 2010 αντιμετωπίζει η Κίνα, καθώς χιλιάδες εργάτες σε μονάδες παραγωγής απέχουν εδώ και μία εβδομάδα από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών. Πολλά εργοστάσια έχουν προχωρήσει σε περικοπές, καθώς λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οι εξαγωγές έχουν περιοριστεί και ο τζίρος τους έχει μειωθεί.

Τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από το καλοκαίρι του 2010 αντιμετωπίζει η Κίνα, καθώς χιλιάδες εργάτες σε μονάδες παραγωγής απέχουν εδώ και μία εβδομάδα από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών.

Πολλά εργοστάσια έχουν προχωρήσει σε περικοπές, καθώς λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οι εξαγωγές έχουν περιοριστεί και ο τζίρος τους έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με το CNN, περισσότεροι από 10.000 εργάτες στις περιοχές Σενζέν και Ντονγκουάν στην επαρχία Γκουάνγκντονγκ -καρδιά της βιομηχανικής παραγωγής στη νότια Κίνα- απεργούν εδώ και μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Οκτώβριο οι εξαγωγές παρουσίασαν πτώση της τάξεως του 9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην σταματήσει η καταβολή υπερωριών, καθώς χάρη σε αυτά τα χρήματα λάμβαναν έναν αξιοπρεπή μισθό. Με το πάγωμα των υπερωριών που προωθούν πολλά εργοστάσια, ο μισθός τους θα μειωθεί κατακόρυφα.

Απεργίες πραγματοποιήθηκαν και την περασμένη εβδομάδα σε ταϊβανέζικο εργοστάσιο παπουτσιών που προμηθεύει δύο πολύ γνωστές εταιρείες αθλητικών ειδών.

Περίπου 7.000 εργαζόμενοι απήργησαν, ζητώντας να μην κοπούν οι υπερωρίες και να μην μετατεθούν συνάδελφοί τους σε άλλα εργοστάσια στην ενδοχώρα και στο Βιετνάμ, όπου το κόστος εργασίας είναι πολύ χαμηλό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024