Κανένα θέμα πυρηνικής συνεργασίας με την Τεχεράνη, δηλώνει η Άγκυρα
Η Τουρκία δεν έχει κανένα σχέδιο συνεργασίας με το Ιράν για να ανεγείρει πυρηνικά εργοστάσια, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ στους δημοσιογράφους, μία ημέρα αφότου ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος της Ισλαμικής Δημοκρατίας άφηνε ανοιχτό σχετικό ενδεχόμενο.
Η Τουρκία δεν έχει κανένα σχέδιο συνεργασίας με το Ιράν για να ανεγείρει πυρηνικά εργοστάσια, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ στους δημοσιογράφους, μία ημέρα αφότου ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος της Ισλαμικής Δημοκρατίας άφηνε ανοιχτό σχετικό ενδεχόμενο.
Ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Λαριτζανί, σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Τεχεράνη προτίθεται να μοιραστεί την πυρηνική τεχνολογία που διαθέτει με γειτονικές χώρες, μεταξύ άλλων βοηθώντας την Τουρκία να ανεγείρει ένα πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο.
«Η Τουρκία προσπαθεί επί χρόνια να αποκτήσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο, όμως καμία χώρα στη Δύση δεν είναι διατεθειμένη να τους το κατασκευάσει» είπε ο Λαριτζανί στους δημοσιογράφους.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε [με άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή] προς αυτή την κατεύθυνση μέσα στο πλαίσιο της NPT» προσέθεσε αναφερόμενος στη Συνθήκη Μη Διασποράς των Πυρηνικών Όπλων (NPT), την οποία έχει υπογράψει το Ιράν.
Τα σχόλια του Λαριτζανί ήλθαν μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σύμφωνα με την οποία το Ιράν φαίνεται να σχεδιάζει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ρόδος: Η σύγχρονη κεραμική συναντά την ιστορία στη Biennale που φέρνει 42 καλλιτέχνες από 18 χώρες
- ΟΟΣΑ: Πρόβλεψη για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και πληθωρισμό στο 4,2%
- Η Θεοπούλα έγινε «ΕΛΑΣίτισσα»… και κάνει θραύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442