
Ακύρωση στην πράξη του «κατάπτυστου νόμου» για το τέλος ακινήτων, προανήγγειλε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Θέση μάχης παίρνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, καθώς φθάνουν στους καταναλωτές οι λογαριασμοί με το τέλος ακινήτων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ξεκαθάρισε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ότι ο «κατάπτυστος νόμος» θα ακυρωθεί στην πράξη. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ακόμη και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους, ενώ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα. Σχολιάστε...
Θέση μάχης παίρνει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, καθώς φθάνουν στους καταναλωτές οι λογαριασμοί με το τέλος ακινήτων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ξεκαθάρισε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ότι ο «κατάπτυστος νόμος» θα ακυρωθεί στην πράξη.
Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ακόμη και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους, σημειώνοντας πως εφόσον ο πολίτης έχει το αποδεικτικό της εφορίας, θα πρέπει να ακυρώνεται η προηγούμενη εντολή και να βγαίνει νέα από τη ΔΕΗ.
Ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ επισήμανε πως όπου κόβει το ρεύμα υπάλληλος της ΔΕΗ, υπάρχουν οδηγίες να μην προχωρά σε διακοπή σε κατοικίες φτωχών και ανέργων – κάτι που αποδεικνύεται από το ύψος των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Σε περίπτωση, όπως στην Αθήνα, τη διακοπή της ηλεκτροδότησης αναλαμβάνουν εργολάβοι, τότε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για κάθε σπίτι φτωχού ή ανέργου.
Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι αυτό που σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ είναι παράνομο, ωστόσο επισήμανε πως δεν είναι λιγότερο παράνομο ή απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει κάποιος που δεν έχει. Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον πολίτη κι όχι να βάζουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
- Μητσοτάκης: Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας και επίθεση στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442