Ανοίγει πιλοτικά για το κοινό το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό κάθε Κυριακή πρωί, σε πιλοτική βάση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, είναι πλέον το πλούσιο, εντυπωσιακό, αλλά άγνωστο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανάμεσα στα χιλιάδες απολιθώματα φυτών και ζώων, ο νάνος ελέφαντας της Τήλου, ο νάνος ιπποπόταμος της Κρήτης και της Κύπρου, μαστόδοντα και τεράστια προϊστορικά ερπετά.
Ανοιχτό για το κοινό κάθε Κυριακή πρωί, σε πιλοτική βάση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, είναι πλέον το πλούσιο, εντυπωσιακό, αλλά άγνωστο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το μουσείο, που βρίσκεται στο κτήριο του Τμήματος Γεωλογίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, συγκεντρώνει χιλιάδες απολιθώματα φυτών, ασπόνδυλων και σπονδυλωτών ζώων. Ανάμεσά τους ο νάνος ελέφαντας της Τήλου, ο νάνος ιπποπόταμος της Κρήτης και της Κύπρου, μαστόδοντα και τεράστια προϊστορικά ερπετά.
Το μουσείο ιδρύθηκε το 1906 και στεγαζόταν αρχικά στο ισόγειο ενός μικρού κτηρίου στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Σίνα, στο κέντρο της Αθήνας. Μεταφέρθηκε στην πανεπιστημιούπολη το 1981 και το 2002 αναδιοργανώθηκε ώστε να δώσει έμφαση στη χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας τα τελευταία 30 εκατομμύρια χρόνια.{{{ map }}}
Μέχρι σήμερα, οι δραστηριότητές του μουσείου περιορίζονταν κυρίως στην επιστημονική έρευνα, και οι επισκέψεις του κοινού -συνήθως ομαδικές επισκέψεις σχολείων- απαιτούσαν ραντεβού.
Σε αυτή τη βάση λειτουργούσαν ή λειτουργούν ακόμα και άλλα, πλούσια μουσεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως το Μουσείο Ζωολογίας που βρίσκεται στο διπλανό κτήριο και δέχεται τις καθημερινές με ραντεβού.
Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας θα είναι ανοιχτό τις Κυριακές από τις 10.00 έως τις 13.000, με γενική είσοδο 2 ευρώ. Είσοδος από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης στην λεωφόρο Ούλωφ Πάλμε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442