Ισόβιο γερουσιαστή ορίζει τον οικονομολόγο Μάριο Μόντι ο Ιταλός πρόεδρος
Τον οικονομολόγο και πρώην Ευρωπαίο επίτροπο, Μάριο Μόντι, όρισε ισόβιο γερουσιαστή ο Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση έχει ως στόχο να διευκολύνει μια πιθανή επιλογή του τεχνοκράτη Μ.Μόντι για τη θέση του πρωθυπουργού κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, μόλις παραιτηθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Τον οικονομολόγο και πρώην Ευρωπαίο επίτροπο, Μάριο Μόντι, όρισε ισόβιο γερουσιαστή ο Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση έχει ως στόχο να διευκολύνει μια πιθανή επιλογή του τεχνοκράτη Μ.Μόντι για τη θέση του πρωθυπουργού κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, μόλις παραιτηθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Ο καθηγητής Μόντι τίμησε την πατρίδα, με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα στον κοινωνικό και επιστημονικό τομέα» ανέφερε ο Τζ.Ναπολιτάνο σε επίσημο ανακοινωθέν του.
Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να παραιτηθεί και τόνισε ότι ο νόμος οικονομικής σταθερότητας -με τα μέτρα που ζητούν οι Βρυξέλλες- θα έχει εγκριθεί σε λίγες ημέρες και μία νέα κυβέρνηση θα συγκροτηθεί σύντομα, αλλιώς το Κοινοβούλιο θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν εκλογές.
Ο «Καβαλιέρε», ο οποίος έχει ταχθεί κατά κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, έδωσε τη δέσμευση στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας ότι θα παραιτηθεί, έχοντας χάσει πλέον την πολύτιμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έχει ξεκαθαρίσει ότι μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι σκοπεύει να ξεκινήσει έναν ευρύ κύκλο διαβουλεύσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Δεν είναι σαφές εάν ο Τζορτζιο Ναπολιτάνο θα ήθελε να υποβάλει την Ιταλία σε εκλογές σύντομα, δεδομένης της ανάγκης να καθησυχαστούν οι αγορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίμνη Μόρνου: Θεαματική άνοδος της στάθμης του νερού από τις βροχοπτώσεις
- Ίταλια: Άγρια δολοφονία 17χρονης – Ομολόγησε ο 20χρονος φίλος της
- Σπουδαία κίνηση: Ο Κουλιεράκης σκόραρε κι αφιέρωσε το γκολ στους αδικοχαμένους φίλους του ΠΑΟΚ (vid)
- Τα σημερινά εργαλεία της κατασκοπίας – Πώς παίζεται το «βρόμικο» παιχνίδι των υπερδυνάμεων
- Θύματα του γιατρού που καταδικάστηκε για «φακελάκι» αποκαλύπτουν – «Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει εγκληματήσει μόνο μία φορά»
- Ο Τίμοθι Μπάσφιλντ παραπέμπεται επισήμως σε δίκη με τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

