Θα χρειαστούν εβδομάδες για συμφωνία στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, λέει το IIF
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), το οποίο αντιπροσωπεύει τις ιδιωτικές τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (ΡSI), είπε την Τετάρτη ότι απέχουμε ακόμη εβδομάδες από την ολοκλήρωσή του, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), το οποίο αντιπροσωπεύει τις ιδιωτικές τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (ΡSI), είπε την Τετάρτη ότι απέχουμε ακόμη εβδομάδες από την ολοκλήρωσή του, αν και είπε ότι είναι αισιόδοξος για τη συνεργασία του με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα.
«Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε ακόμη να το εφαρμόσουμε αυτό για το μέλλον της Ελλάδας, γιατί αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να ελαφρύνουμε το βάρος της Ελλάδας και γενικότερα για την σταθεροποίηση της Ευρώπης», είπε στο Reuters ο Τσαρλς Νταλάρα.
«Νοιώθω βέβαιος, αφού διαμορφωθεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ότι θα μπορούμε να έχουμε […] νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία για τις λεπτομέρειες του νέου χρέους, αυτό είναι το βασικότερο», πρόσθεσε μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου του IIF στο Πεκίνο.
Δηλώσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έκανε και ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.
«Το PSI της Αθήνας πρέπει να είναι μία εξαίρεση» είπε και αναρωτήθηκε ότι «αν ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας, τότε ποιος θα θέλει να επενδύσει σε τίτλους με κίνδυνο;»
Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν θα δούμε ανεξέλεγκτη κρατική χρεοκοπία σε καμία χώρα», καθώς «πάντα θα υπάρχει μία εθελοντική συμφωνία διαμερισμού του κόστους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς 64χρονου περιπατητή χωρίς τις αισθήσεις του
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442