Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Εκτός κυβερνητικού σχήματος η Δημοκρατική Αριστερά, αποσαφηνίζει ο Φ.Κουβέλης
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ για το αν θα την ψηφίσει στη Βουλή εξήγησε ότι η στάση του κόμματος θα εξαρτηθεί από τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει. Πάντως, ο κ. Κουβέλης μίλησε για μια «λαβωμένη επιλογή» και αναρωτήθηκε κατά πόσο θα έχει αυτόνομη λειτουργία.
«Εμείς, δεν θα μετέχουμε στο νέο κυβερνητικό σχήμα και σε ό,τι αφορά τη στάση μας, θα την εξαρτήσουμε από τη θητεία και επίσης κυρίως από τις πολιτικές δεσμεύσεις και το τι καλείται να πράξει αυτή η μεταβατική κυβέρνηση.
» Δεν σπεύδω να σας πω ούτε ότι θα υπερψηφίσουμε, ούτε ότι θα καταψηφίσουμε τη νέα κυβέρνηση» αποσαφήνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική και αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα είναι νέος πρωθυπουργός σημείωσε:
«Ο κ. Παπαδήμος είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει και μακροοικονομικά και τη λειτουργία του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος. Βεβαίως, είχε μια διαφορετική άποψη σχετικά με το ‘κούρεμα’, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που θα διαμορφώσει σε αυτόν η ανάθεση των καθηκόντων του πρωθυπουργού από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
» Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: κατά πόσον εξασφαλίζεται μια αυτόνομη λειτουργία του μεταβατικού κυβερνητικού συστήματος. Ούτως ή άλλως, είναι λαβωμένη η επιλογή. Σκεφθείτε αν τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν.»
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59