«Σιγή ασυρμάτου» Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία λόγω της κρίσης, λέει η ΠΓΔΜ
Δεν υπάρχουν επαφές τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. «Δεν μπορούμε να αναμένουμε σε μία τέτοια χαοτική κατάσταση η όποια ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να επικεντρωθεί και να πετύχει συμβιβασμό στο ζήτημα» ανέφερε ο Γκρούεφσκι.
Δεν υπάρχουν επαφές τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου δεν έχουμε καμία επαφή σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας, κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι απόλυτα επικεντρωμένοι στην κρίση στο εσωτερικό» ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ουτρίνσκι Βέσνικ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ημερών της κυβέρνησης του.
«Αυτή την περίοδο δεν επιθυμούν να συζητήσουν επ’ αυτού του ζητήματος» συνέχισε, συμπληρώνοντας: «Υποθέτω ότι, όπως και να εξελιχθούν εκεί τα πράγματα, δεν μπορούμε να αναμένουμε σε μια τέτοια χαοτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νότιος γείτονάς μας, η εκεί κυβέρνηση, όποια και αν είναι, όποια μορφή και αν λάβει, να έχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί και να επιτύχει συμβιβασμό στο ζήτημα που μας απασχολεί».
Από αυτή την άποψη, εκτίμησε ο Γκρούεφσκι, «βρισκόμαστε σε μια μειονεκτική θέση». Ο πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το ζήτημα της ονομασίας, υποστηρίζοντας πως για αυτές έχει την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της χώρας, με τον οποίο «πορεύεται προς την ίδια κατεύθυνση για το θέμα αυτό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442