Υλικά
  • 500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά
  • 100 γρ (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φρέσκια Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
  • 10 γρ (20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη
  • 10γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule Γιώτης
  • 1 κουτ. σούπας Ρούμι
  • 70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα ΦράουλαSweet&Balance

Εκτέλεση

  • Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά
  • Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος, το Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη και το Ρούμι
  • Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά
  • Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο)
  • Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα ΦράουλαSweet&Balance και 7 κουτ. γλυκού νερό
  • Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό
  • Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μερίδα 85 γραμ.
Ενέργεια 102 kcal
Πρωτεΐνες 3,5 g
Υδατάνθρακες 10,0 g
Σάκχαρα 8,8 g
Λιπαρά 5,4 g
Κορεσμένα 3,7 g
Εδώδιμες ίνες 0,2 g
Νάτριο 0,04 g
  • Μερίδες ανά γλύκισμα: 8
  • Βάρος μερίδας: 85 γραμ
  • Ισοδύναμο: 2/3 ισοδύναμα αμύλου, 1 ισοδύναμο λίπους
Για περισσότερες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα Sweet & Balance επισκεφτείτε τη σελίδα www.sweetandbalance.gr

health.in.gr