Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε φορτισμένο κλίμα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Σε φορτισμένο κλίμα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Στα αγωνιώδη ερωτήματα για τις εξελίξεις στο επόμενο κρίσιμο για τη χώρα διάστημα αναμένεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου, ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών. Για την απόφαση θα ενημερώσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός την Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια συνεδρίασης κατά την οποία θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Στα αγωνιώδη ερωτήματα για τις εξελίξεις μέσα στο επόμενο κρίσιμο για τη χώρα διάστημα αναμένεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου, ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Για την απόφαση θα ενημερώσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός την Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια συνεδρίασης κατά την οποία θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αρχίζει στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταδικάσει εκ νέου τα πρωτοφανή γεγονότα που σημειώθηκαν κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και να ζητήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Με αφορμή τα γεγονότα, ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα ενότητας, καταδικάζοντας αυταρχικές συμπεριφορές που τραυματίζουν τις δημοκρατικές παραδόσεις και επιχειρούν να διαιρέσουν το λαό.

«Αυταρχισμός είναι να θέλουν να διαιρούν το λαό σε εθνικόφρονες και μη. Και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει αυτές τις ακραίες συμπεριφορές. Διότι αυτές οι συμπεριφορές δεν τραυματίζουν κάποιους αντιπάλους, τραυματίζουν βαθιά τις δημοκρατικές μας παραδόσεις και το δημοκρατικό ήθος του λαού μας» δήλωσε και σε ανάλογο ύφος αναμένεται η παρέμβασή του τη Δευτέρα.

Παράλληλα, με τους επόμενους τρεις μήνες να θεωρούνται οι πλέον καθοριστικοί για το μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την προσπάθεια για υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της χώρας.

Το κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, ειδικά μετά και τα τελευταία επεισόδια και πολλοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο να κληθούν να ψηφίσουν και νέα μέτρα.

Ορισμένοι θέτουν εκ νέου το ζήτημα πρωτοβουλιών, όπως ο Δημήτρης Λιντζέρης ο οποίος -μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Κυριακή- επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη μια εθνική συμφωνία για να βγει η χώρα από το τέλμα. Τόνισε, δε, ότι η Βουλή αυτή μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης, δεν έχει τη νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια.

«Η πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη και αναγκαία, λόγω απόφασης της Συνόδου Κορυφής και λόγω των γεγονότων στην παρέλαση» επισήμανε ο κ. Λιντζέρης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αγωνία του για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου και τόνισε πως οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βάλουν στην άκρη τα μικροκομματικά συμφέροντα και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και υλοποίησης των συμφωνηθέντων προκειμένου η χώρα να βγει από το τέλμα.

«Για το λόγο αυτό χρειάζεται μια εθνική συμφωνία, αν αυτό δεν γίνει τότε θα υπάρξει πραγματική χρεοκοπία. Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της κρίσης, που ξεπερνά μια κυβέρνηση. Αλλωστε, αυτή η Βουλή δεν έχει νομιμοποίηση μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια, ειδικά επειδή το ΠΑΣΟΚ εξελέγη με άλλο πρόγραμμα» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024