Παράταση των προθεσμιών για την εξόφληση των δόσεων της έκτακτης εισφοράς και του φόρου εισοδήματος, αλλά και για την υπαγωγή στην περαίωση ή την υποβολή δηλώσεων του παρελθόντος, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν από τις κινητοποιήσεις των εφοριακών υπαλλήλων.

Η παράταση αναμένεται ως εξής:

* Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου για την πληρωμή δόσεων έκτακτης εισφοράς ή φόρου εισοδήματος, καθώς η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Την Τρίτη, , ορισμένες τράπεζες άρχισαν να δέχονται την εξόφληση της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο αλλά με την αρχική ειδοποίηση, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο δόσεις είναι ισόποσες.

Στις εφορίες, η εξόφληση γίνεται με τον ΑΦΜ.

* Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για την υπαγωγή στην περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 ή την υποβολή δηλώσεων (ΦΠΑ, εισοδήματος, φόρων κληρονομιάς, συγκεντρωτικών καταστάσεων) που δεν είχαν υποβληθεί στο παρελθόν ή είχαν υποβληθεί ανακριβώς.

Οι σχετικές προθεσμίες λήγουν στις 31 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ