Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται και πάλι στο μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Πίδακες λάβας εκτινάσσονται τις τελευταίες ώρες σε ύψος 100 μέτρων ενώ, λόγω του καπνού και της στάχτης που μεταφέρεται στον αέρα, το αεροδρόμιο στην Κατάνια έκλεισε για λίγες ώρες.
Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται και πάλι στο μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Πίδακες λάβας εκτινάσσονται τις τελευταίες ώρες σε ύψος 100 μέτρων, ενώ λόγω του καπνού και της στάχτης που μεταφέρεται στον αέρα το αεροδρόμιο στην Κατάνια έκλεισε για λίγες ώρες.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.