Ενίσχυση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου ζητεί ο Λουκάς Παπαδήμος
«Αυτή τη στιγμή η πιο αποτελεσματική και συνετή οδός είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» αναφέρει σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος.
«Αυτή τη στιγμή η πιο αποτελεσματική και συνετή οδός είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» αναφέρει σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος.
Στο άρθρο του επισημαίνει τα προβλήματα που θα προκύψουν από ένα μεγάλο μη εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα για τους οφειλέτες ούτε εύκολες λύσεις για τους πιστωτές. Μια μη εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ειναι πιθανόν ότι θα οδηγήσει σε περιορισμένα (καθαρά) οικονομικά οφέλη και θα συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους που θα απειλήσουν σοβαρά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις της ευρωζώνης στο σύνολό της.
» Αν γίνουν πραγματικότητα αυτοί οι κίνδυνοι θα οδηγήσουν τελικώς σε μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, θα έχουν ανεπιθύμητες επιτπώσεις για τη συνοχή και τη σταθερότητα της ευρωζώνης και θα υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ευρώ» αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Παπαδήμος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442