Ενίσχυση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου ζητεί ο Λουκάς Παπαδήμος
«Αυτή τη στιγμή η πιο αποτελεσματική και συνετή οδός είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» αναφέρει σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος.
«Αυτή τη στιγμή η πιο αποτελεσματική και συνετή οδός είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα» αναφέρει σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος.
Στο άρθρο του επισημαίνει τα προβλήματα που θα προκύψουν από ένα μεγάλο μη εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα για τους οφειλέτες ούτε εύκολες λύσεις για τους πιστωτές. Μια μη εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ειναι πιθανόν ότι θα οδηγήσει σε περιορισμένα (καθαρά) οικονομικά οφέλη και θα συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους που θα απειλήσουν σοβαρά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις της ευρωζώνης στο σύνολό της.
» Αν γίνουν πραγματικότητα αυτοί οι κίνδυνοι θα οδηγήσουν τελικώς σε μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, θα έχουν ανεπιθύμητες επιτπώσεις για τη συνοχή και τη σταθερότητα της ευρωζώνης και θα υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ευρώ» αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Παπαδήμος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»
- Νέα Αριστερά για επίσκεψη Μακρόν: Ο Μητσοτάκης πορεύεται για ακόμη μια φορά δουλοπρεπώς
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Οι εκλογές, η επαρχία, το σινεμά – «Προεκλογικές Εκστρατείες: Δημοκρατία ή Χειραγώγηση» στην Ταινιοθήκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442