Νέα 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, έτοιμα τα φύλλα επίταξης, λόφοι τα σκουπίδια
Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις της. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Την ίδια ώρα, οι λόφοι με τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους. Η Περιφέρεια Αττικής έχει ολοκληρώσει την έκδοση των φύλλων επίταξης και μένει τώρα η επίδοσή τους από την Αστυνομία. Η σημερινή κινητοποιήση δεν αφορά όσους έχουν ήδη λάβει φύλλα επίταξης.
Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις της. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.
Την ίδια ώρα, οι λόφοι με τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους. Η Περιφέρεια Αττικής έχει ολοκληρώσει την έκδοση των 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών που αφορούν εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας 64 Δήμων σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής (2 Δήμοι συνέχιζαν κανονικά τη διαδικασία αποκομιδής). Η σημερινή κινητοποιήση δεν αφορά όσους έχουν ήδη λάβει φύλλα επίταξης.
Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται ότι εναπόκειται πλέον στις αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη ΝΕΤ, κάλεσε τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναρωτηθούν τις ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες τους, ενώ υποστήριξε ότι με τη στάση τους «ουσιαστικά υπονομεύουν την ίδια τους τη θέση».
«Δεν δέχομαι ότι οποιοσδήποτε αγώνας μπορεί να κρατά ομήρους του πολίτες» τόνισε, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται εν μέρει από ιδιώτες.
Επισήμανε, τέλος, ότι πριν την προκήρυξη της νέας απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ η εκτίμηση ήταν ότι η Αθήνα θα είναι καθαρή σε πέντε ημέρες.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων