Παραίτηση και εκλογές ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας
Την παραίτηση του πρωθυπουργού, την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προσφυγή σε κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Μαξίμου. «Αυτή την ώρα συγκρουόνται δύο Ελλάδες: αυτή της υποταγής και των καρτέλ και η Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Είμαστε σίγουροι ότι η δεύτερη θα νικήσει» τόνισε.
Την παραίτηση του πρωθυπουργού, την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προσφυγή σε κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Μαξίμου.
«Εξήγησα στον πρωθυπουργό ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Χαρακτήρισε προσβλητικό για τους θεσμούς της Δημοκρατίας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και στη συνέχεια με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνη η στοχοποίηση των κοινωνικών εταίρων.
Κατηγόρησε τον Γ.Παπανδρέου ότι περιφρονεί τα 11 εκατομμύρια των πολιτών που ζητούν αλλαγή πολιτικής και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε διατεθειμένος να κατανοήσει ότι αυτή την ώρα οι λαϊκές αντιδράσεις αποτελούν διαπραγματευτικό όπλο για την Ελλάδα.
«Ως εκ τούτου δεν είχε νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση και η ενημέρωση. Αυτή την ώρα συγκρουόνται δύο Ελλάδες: αυτή της υποταγής και των καρτέλ και η Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Είμαστε σίγουροι ότι η δεύτερη θα νικήσει» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Από πότε οι ταπεινές σαρδέλες έγιναν talk of the town;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442