Συζήτηση για μόνιμη επιτήρηση χωρών που τελούν υπό ευρω-διάσωση ανοίγει η Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την Τρίτη ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την οριστική λύση, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό εύρω - διάσωση χωρών.
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την Τρίτη ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την οριστική λύση, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό ευρω – διάσωση χωρών.
Αξιωματούχος των Χριστιανοδημοκρατών που συμμετείχε στη συνεδρίαση σημείωσε ότι η Μέρκελ αναφέρθηκε στη «μόνιμη επιτήρηση» παραλληλίζοντάς την με το κλιμάκιο της τρόικας (εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν), αλλά προφανώς με μόνιμη παρουσία στη χώρα και με αρμοδιότητα να επιβλέπει τις χώρες που έχουν λάβει χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Η Μέρκελ προσπάθησε για δεύτερη ημέρα να μειώσει τις προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας πως οι αξιωματούχοι από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης κινούνται χιλιοστό – χιλιοστό προς την κατεύθυνση της λύσης στο πρόβλημα της
κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
«Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια Σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)







![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442