Συζήτηση για μόνιμη επιτήρηση χωρών που τελούν υπό ευρω-διάσωση ανοίγει η Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την Τρίτη ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την οριστική λύση, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό εύρω - διάσωση χωρών.
Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την Τρίτη ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την οριστική λύση, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό ευρω – διάσωση χωρών.
Αξιωματούχος των Χριστιανοδημοκρατών που συμμετείχε στη συνεδρίαση σημείωσε ότι η Μέρκελ αναφέρθηκε στη «μόνιμη επιτήρηση» παραλληλίζοντάς την με το κλιμάκιο της τρόικας (εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν), αλλά προφανώς με μόνιμη παρουσία στη χώρα και με αρμοδιότητα να επιβλέπει τις χώρες που έχουν λάβει χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Η Μέρκελ προσπάθησε για δεύτερη ημέρα να μειώσει τις προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας πως οι αξιωματούχοι από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης κινούνται χιλιοστό – χιλιοστό προς την κατεύθυνση της λύσης στο πρόβλημα της
κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
«Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια Σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Λορέντζο Καριέρε: Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Ελευθέρας στον φίλο του
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
- Κλιματική αλλαγή: Η ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές αποτελούν τη νέα επικίνδυνη πραγματικότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442