Σε δανεισμό 1,625 δισ. ευρώ προχώρησε την Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων την Τρίτη, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα από αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,61% έναντι 4,56% της προηγούμενης έκδοσης, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 2,86 φορές έναντι συντελεστή κάλυψης 2,84 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 20 Σεπτεμβρίου.
Σε δανεισμό 1,625 δισ. ευρώ μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε την Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα από αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,61% έναντι 4,56% της προηγούμενης έκδοσης, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 2,86 φορές έναντι συντελεστή κάλυψης 2,84 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο ΟΔΔΗΧ που δεν παρείχε στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής ξένων επενδυτών ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως αρχικά το Δημόσιο ζητούσε 1,25 δισ. ευρώ.
Έως τις 20 Οκτωβρίου ενδέχεται να υποβληθούν επιπλέον μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους έως 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Εάν καλυφθούν, συνολικά το Δημόσιο θα αντλήσει από τη συγκεκριμένη έκδοση 2 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέχρι αύριο Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass
- Το αποτύπωμα του BRIGHT GROUP στους Δελφούς: Η σύγκλιση στρατηγικής και τεχνολογίας ως απάντηση στις προκλήσεις του Μέλλοντος
- Το βλέμμα φόβου της Μελάνια Τραμπ – H πρώτη φορά που η Αμερική την βλέπει να εκφράζει συναισθήματα
- Ινδονησία: Ξεκινά η δίκη στρατιωτικών που οργάνωσαν επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβιστή
- Ποια είναι τα δεδομένα με τους τραυματισμούς των Γουόρντ και Ντόρσεϊ
- Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε στο επόμενο ματς με τη Μονακό να δώσουμε τα πάντα»
- Πέθανε η Μπέβερλι Μάρτιν, η «ξεχασμένη» φωνή της βρετανικής φολκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442