
Ελληνοελβετικές διαπραγματεύσεις για συμφωνία σε θέματα φορολόγησης
Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ελβετίας έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας σε φορολογικά θέματα, με επίκεντρο τις τραπεζικές καταθέσεις, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης συμφωνίας της Ελβετίας με τη Γερμανία. Η συμφωνία των δύο χωρών θα μπορούσε να αποφέρει υψηλά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο και θα περιόριζε την εκροή κεφαλαίων από τη χώρα.
Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ελβετίας έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας σε φορολογικά θέματα, με επίκεντρο τις τραπεζικές καταθέσεις, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης συμφωνίας της Ελβετίας με τη Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.
Την αποκάλυψη αυτή φέρεται να έχει κάνει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής task force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Η συμφωνία των δύο χωρών εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποφέρει υψηλά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο και θα περιόριζε την εκροή κεφαλαίων από τη χώρα.
Η συμφωνία που εξετάζουν Ελλάδα και Ελβετία αφορά στην είσπραξη ενός ποσού από τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20%.
Το υπουργείο Οικονομικών τοποθετεί τις εν λόγω καταθέσεις στα 150 δισ. ευρώ, οπότε η συνολική απόδοση μπορεί να κυμανθεί στα 15-30 δισ. ευρώ.
Οι διμερείς συζητήσεις έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την περασμένη άνοιξη, όπου τόσο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου όσο και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν επαφές με τις ελβετικές αρχές για την υπογραφή της συμφωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης – Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους
- Τι είναι η «Θεωρία του Απριλίου»;
- Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας της Αθήνας – Προσήχθη ένας άντρας
- Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, μουστάρδα και γιαούρτι
- Victim Blaming: όταν κακοποιείς το θύμα για δεύτερη φορά
- Το σχέδιο της Κομισιόν για την διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων από τη Μέση Ανατολή
- Με παραβιάσεις ξεκίνησε η εκεχειρία στον Λίβανο – Ανοίγει ο δρόμος για συνομιλίες ΗΠΑ με Ιράν
- Μια «μπουκιά» ευεξίας: Ξέρεις τι είναι η fusion διατροφή;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442