Σε καλό δρόμο η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, λέει ο Γ. Μανιάτης
Σε καλό δρόμο είναι η προσπάθεια αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας και ιδιαίτερα των υδρογονανθράκων, και ήδη υπάρχει θετική ανταπόκριση από τη διεθνή βιομηχανία, δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Μανιάτης, κατά τη συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σε καλό δρόμο είναι η προσπάθεια αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας και ιδιαίτερα των υδρογονανθράκων, και ήδη υπάρχει θετική ανταπόκριση από τη διεθνή βιομηχανία, δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Μανιάτης, κατά τη συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
«Προχωρούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς […] Είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Έχουμε ήδη προκηρύξει τις σεισμικές έρευνες για το Ιόνιο και νότια της Κρήτης και σκοπεύουμε στις αρχές της νέας χρονιάς να βγούμε σε παραχώρηση περιοχών στον Πατραϊκό κόλπο, τα Ιόνια και το Κατάκολο», είπε.
«Έχουμε μια εκτίμηση για περίπου 250 με 300 εκατομμύρια βαρέλια σε αυτές τις τρεις περιοχές και έτσι αν προχωρήσουμε, βάσει και του επιχειρησιακού σχεδίου που έχουμε, έχουμε μια εκτίμηση για τα επόμενα 20 χρόνια για 1 έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο δημόσια έσοδα», μια καλή τονωτική ένεση για τα δημόσια έσοδα, σημείωσε.
«Έχουμε καλή ανταπόκριση και από τη διεθνή βιομηχανία, αυτοί ξέρουν ότι έχουμε αποθέματα, προχωρούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και νομίζω ότι είμαστε σε έναν αρκετά καλό δρόμο», προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442