Σοβαρή επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας, λόγω κρίσης, προβλέπουν Γερμανοί ειδικοί
Οκτώ κορυφαία οικονομικά Ινστιτούτα στη Γερμανία προειδοποιούν τη Μέρκελ ότι αν δεν λυθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η γερμανική οικονομία θα πατήσει απότομο φρένο: πριν από 6 μόλις μήνες προέβλεπαν ανάπτυξη του ΑΕΠ 2% για το 2012, ενώ τώρα υπολογίζουν το ποσοστό μόλις στο 0,8%.
Οκτώ κορυφαία οικονομικά Ινστιτούτα στην Ευρώπη προειδοποιούν τη Γερμανία ότι αν δεν λυθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η γερμανική οικονομία θα πατήσει απότομο φρένο: πριν από 6 μόλις μήνες προέβλεπαν ανάπτυξη του ΑΕΠ 2% για το 2012, ενώ τώρα υπολογίζουν το ποσοστό μόλις στο 0,8%.
Οι ανακοινώσεις έγιναν από τα IWH, Kiel Economics, Ifo, IfW, RWI, ZEW, όπως επίσης το KOF της Ζυρίχης και το IHS της Βιέννης.
«Η κρίση χρέους στην Ευρώπη τείνει να εξελιχθεί σε κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία επηρεάζει και την γερμανική οικονομία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση με τις εξαμηνιαίες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας.
Το 2010 το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 3,6% κατά κύριο λόγο από τις αυξημένες εξαγωγές.
Προσθέτουν δε ότι «η κρίση χρέους στην ευρωζώνη απειλεί να γίνει τραπεζική κρίση, που όλο και περισσότερο βαραίνει και στη γερμανική οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς η ΑΙ του Μασκ οδηγεί τους ανθρώπους σε παραλήρημα – «Επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει τη σύζυγό του»
- «Ψάχνει… μπαμ με τον Οκέκε η Χάποελ του Ιτούδη» (pic)
- Σακίρα: Αποθεώθηκε από 2 εκατομμύρια κόσμου στη δωρεάν συναυλία της στο Ριο
- Τσουκαλάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές;
- Εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης, «ξεφεύγει» με… χιούμορ για τη Euroleague
- Κένι: «Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»
- Ηράκλειο: Ζήτημα χρόνου να παραδοθεί ο δεύτερος δράστης της αιματηρής επίθεσης έξω από μπαρ
- Νιγηρία: Διεθνής κατακραυγή για επιθέσεις σε γυναίκες σε «φεστιβάλ βιασμού» – Σκληρές εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442