Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η 10η Athens Xclusive Designers Week στηρίζει την Eλληνική Μόδα

Η 10η Athens Xclusive Designers Week στηρίζει την Eλληνική Μόδα

Η 10η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week θα πραγματοποιηθεί στις 22-25 Οκτωβρίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής παρουσιάζοντας τις προτάσεις καταξιωμένων σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012. Η AXDW, μετά από πέντε χρόνια και εννέα επιτυχημένες διοργανώσεις, συνεχίζει να ενισχύει την προβολή της Ελληνικής μόδας […]

Η 10η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week θα πραγματοποιηθεί στις 22-25 Οκτωβρίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής παρουσιάζοντας τις προτάσεις καταξιωμένων σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012.
Η AXDW, μετά από πέντε χρόνια και εννέα επιτυχημένες διοργανώσεις, συνεχίζει να ενισχύει την προβολή της Ελληνικής μόδας περισσότερο από ποτέ, καθώς η επικείμενη διργάνωση εκτός από τον «επετειακό» της χαρακτήρα έχει ως κύριο μήνυμα «Keep Greek Fashion in your Hearts».

Η 10η AXDW έχει την τιμή να συνεργάζεται με σημαντικούς Έλληνες σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, οι σχεδιαστές που θα απογειώσουν την πασαρέλα της 10ης επετειακής AXDW είναι:
Erotokritos: Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής που ζει και εργάζεται στο Παρίσι εδώ και πολλά χρόνια, με μια σπουδαία καριέρα με μοναδικές δημιουργίες έρχεται στην AXDW για να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012.
Stephan Caras: Ο Έλληνας σχεδιαστής, με εμπειρία σε διεθνείς οίκους μόδας όπως Guy Laroche, Biba και Hermes, έχει διακριθεί από το Hong Kong έως τη Νέα Υόρκη.Διατηρεί έναν πολυτελή οίκο υψηλής ραπτικής που στο Τορόντο του Καναδά και πολλοί επώνυμοι , μεταξύ των οποίων και οι κυρίες της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας προτιμούν τις κομψές δημιουργίες του.
Celia D.: Η ταλαντούχα Ελληνίδα σχεδιάστρια μετά τις σπουδές στη σχολή Καλών Τεχνών στο Chelsea College of Arts στο Λονδίνο και στο Parsons School of Design στο Παρίσι όπου σπούδασε Σχέδιο Μόδας δούλεψε για δύο χρόνια δίπλα στη Sonya Rykiel. Το 2004 ξεκίνησε τη δική της πορεία στη μόδα με το brand name Celia D ενώ χαρακτηριστικό των συλλογών της είναι το “girly bohemian” στοιχείο.
Miltos: Θηλυκές γραμμές, διαχρονική κομψότητα, νέο στυλ με υψηλή αισθητική, χαρακτηρίζουν τις συλλογές του Μίλτου. Με την μοναδική ποιότητα και διαχρονική κομψότητα των δημιουργιών του, αποθεώνει τη αθώα θηλυκότητα και μας μεταφέρει στην εποχή του ρομαντισμού.
Stelios Koudounaris: O Κύπριος σχεδιαστής, που έχει αναδειχθεί ως Best Designer of the Year 2009 στην εβδομάδα μόδας της Κύπρου και έχει καταφέρει να εκθέτει τις δημιουργίες του σε Λονδίνο, Αυστρία, Δανία και Κύπρο. Διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της μόδας από την πρώτη του κιόλας συλλογή, παρουσιάζει για 5η φορά στην AXDW τις μοναδικές προτάσεις του με φουτουριστική ματιά στην γυναικεία κομψότητα.
Ratt by Rita Attalla: Η Ρίτα Αττάλλα, με σπουδές στην σχολή Veloudakis και έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς σχεδιαστές, έκανε την είσοδό της στο χώρο της μόδας με το brand Ratt. Μετά από 3 εκπληκτικές collections, παρουσιάζει για 4η φορά στην AXDW πολυμορφικές δημιουργίες σε έντονα χρώματα και πρωτότυπες γραμμές.
Conquistador by Tassos Sofroniou: O γνωστός Έλληνας ενδυματολόγος, φωτογράφος και σχεδιαστής μόδας Τάσος Σοφρονίου παρουσιάζει τη νέα του συλλογή με ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ για Άνοιξη- Καλοκαίρι 2012. Με το brand name Conquistador by Tassos Sofroniou, ο σχεδιαστής έχει κλέψει τις εντυπώσεις και σύμφωνα με τον ίδιο “H φιλοσοφία Conquistador είναι ξεκάθαρη όσο ένα διάφανο ποτήρι νερό: Μία νέα στολή, για τον σύγχρονο ήρωα της πόλης.”
Celebrity Skin: Το avant garde δίδυμο του Δημήτρη Στρέπκου και της Ελένης Μπάρλα, έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την θεατρικότητα των ρούχων του και σε διεθνή μέσα όπως το FIASCO, το BLINK κ.α. Ανάμεσα στις επώνυμες Celebrity Skin people ανήκουν η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η Άντα Λιβιτσάνου, κ.α.
Ourania_Kay: Η Ourania_Kay στο πλαίσιο της 8ης AXDW έχοντας αποσπάσει το βραβείο “Best Catwalk” συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας την 2η συλλογή της. Αποφοίτησε από την ESMOD με πτυχίο στο Fashion Design and Pattern Drafting και είχε την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα της βήματα δίπλα σε μεγάλα ονόματα της μόδας όπως Hussein Chalayan, Grazia Paris, Salon de Prêt-a-porter, Premiere Vision.
JeΑnS: Ο σχεδιαστής πίσω από το brand «jeAnS» είναι ο Αντώνης Σπάθας. Η συλλογή του βασισμένη στο denim είχει ξαφνιάσει πολύ θετικά το κοινό, ενώ τον Μάρτιο κέρδισε το βραβείο “Best Catwalk” καθώς τα μοντέλα άλλαζαν τα πολυμορφικά ρούχα του πάνω στην πασαρέλα δίνοντας τους ένα εντελώς διαφορετικό σχήμα και look.

Η 2η ημέρα της AXDW, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011, είναι αφιερωμένη όπως πάντα στους νέους σχεδιαστές. Φέτος, οι συμμετέχοντες στην ενότητα των New Designers είναι περισσότεροι από ποτέ αφού 13 σχεδιαστές θα παρουσιάσουν νέες και πρωτότυπες ιδέες: H-ēra, Nektarios Elias Mertios, Odysseas Papadogiorgakis, Lila Nova, nadia Rapti & Teknio kerasioti, Tammy’s Archive, Maraveya, Nassos Ntotsikas, E.L.R˙ by Irene Lytra, Zina Glou, Sisi Aretaki, Konstantinos Mitrovgenis.
Τις επιδείξεις μόδας θα «κλείσει» η σχεδιάστρια CorBo, νικήτρια του περσινού βραβείου “Best Trendsetter”. Οι συμμετέχοντες που θα διαγωνιστούν στο θεσμό των New Designers Awards by Buldoza θα κριθούν από μια επιτροπή που αποτελείται από buyers, fashion editors και καταξιωμένους σχεδιαστές ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 3 μοναδικά βραβεία για την καριέρα τους – “Best New Designer”, “Best Trendsetter by MTV”, “Best Catwalk” σε μια λαμπερή τελετή απονομής. Φέτος, για πρώτη φορά καθιερώνεται και ένα 4ο βραβείο, το “Βραβείο Κοινού” σε συνεργασία με το χορηγό του θεσμού New Designers Awards, το online shop Buldoza.

Ενισχύοντας την προβολή της Ελληνικής μόδας περισσότερο από ποτέ και με το μήνυμα «Keep Greek Fashion in your Hearts», η AXDW θα παρουσιάσει την έκθεση “Fashion in the works” καθ’ όλη τη διάρκεια της διαργάνωσης όπου Έλληνες σχεδιαστές θα εκθέτουν από ένα μοναδικό σκίτσο μιας δημιουργίας τους και θα στέλνουν ένα μήνυμα για την Ελληνική μόδα.

Επίσης, μετά την περσινή επιτυχία η Xclusive Boutique της AXDW επιστρέφει με vintage συλλογές των Gee Vintage Collector και Holy Mustache Vintage Culture. Vintage ρούχα και αξεσουάρ υπογεγραμμένα από σημαντικούς σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, τα οποία οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα μπορούν να αποκτήσουν σε μοναδικές τιμές.

Η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης μεταμορφώνεται σε ένα μοναδικό party, προς τιμήν των σχεδιαστών της AXDW, αφιερωμένο στην Ελληνική μόδα. Το “Meet The Designers” Xclusive Party θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 22:00 στο Baraonda Athens. Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους σχεδιαστές και τους συντελεστές της διοργάνωσης, και να απολαύσουν ένα Cointreaupolitan welcome drink.

Η 10η AXDW θα έχει μυρωδιά από τα υπέροχα ροφήματα της NESCAFÉ® Dolce Gusto®, καθώς η μοναδικού design μηχανή, που έχει μπει στη ζωή μας και μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε στο σπίτι αμέτρητα αγαπημένα ροφήματα, θα είναι χορηγός στο φετινό θεσμό. Παράλληλα, τις ημέρες διεξαγωγής του θεσμού ένας τυχερός fashion lover θα κάνει δική του μια συλλεκτική μηχανή NESCAFÉ® Dolce Gusto®, την Piccolo Agatha, σχεδιασμένη από τη γνωστή σχεδιάστρια Agatha Ruiz De La Prada.

Χορηγός φιλοξενίας: Athenaeum Intercontinental Athens
Το Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105) τελεί υπό την διαχείριση του Athenaeum Intercontinental Athens.

Υπό την αιγίδα: E.O.T. (Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού), Πρεσβεία Κύπρου, Ε.Τ.Ο.Α.Α. (Εταιρεία Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών), Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος), Π.Σ.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), Σ.Β.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Π.Σ.Β.Β.Π.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος).

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024