Με λόγια στήριξης της Ελλάδας και του ευρώ ήρθε ο Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα
Μακριά από το εσωκομματικό ακροατήριο των Γερμανών Φιλελευθέρων ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ έφτασε στην Αθήνα με πιο ήπιο λόγο από ό,τι συνηθίζει: τόνισε ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης, ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, ενώ εξέφρασε θαυμασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ανέφερε στη συνάντηση ότι «η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στο μέλλον».
Μακριά από το εσωκομματικό ακροατήριο των Γερμανών Φιλελευθέρων ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ έφτασε στην Αθήνα με πιο ήπιο λόγο από ό,τι συνηθίζει: τόνισε ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης, ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, ενώ εξέφρασε θαυμασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ανέφερε στη συνάντηση ότι «η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στο μέλλον».
Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο του πρωθυπουργού, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στον Γερμανό αντικαγκελάριοκαι υπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και την ωριμότητα που δείχνει για να σταθεροποιηθεί η οικονομία.
Από τη μεριά του, ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του, όπως και όλης της Ευρώπης προς τον ελληνικό λαό.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα και η πορεία της Οικονομίας.
Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, ενώ ανέδειξε και τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που προωθούνται.
Από τη μεριά του ο Γερμανός αντικαγκελάριος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση.
Τέλος, ο κ. Ρέσλερ έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της Γερμανίας για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησής,
Νωρίτερα, σε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο κ. Ρέσλερ είχε δηλώσει ότι «η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης, θέμα μας είναι η στήριξη όλων των κρατών της ευρωζώνης και της Ελλάδας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Αεροσκάφος της United Airlines χτυπά φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ πριν προσγειωθεί
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- ΦΠΑ: Έρχεται κούρεμα» έως 80% στα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις
- Αντικαταστάθηκε ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Ωρωπού με απόφαση Κικίλια
- Πώς το scrolling επηρεάζει τον εγκέφαλό μας
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ζητά εκλογές και οδηγείται σε «μετωπική» με τον Μητσοτάκη
- Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ – Ποιοι πάνε ταμείο
- Συνταγή: Σαλάτα με κριθαράκι και ρεβύθια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442