Ξεκίνημα σε χαλαρούς ρυθμούς για τον «τελικό» με την Κροατία
Την πρώτη προπόνηση, που ουσιαστικά δεν ήταν παρά ένα χαλάρωμα, πραγματοποίησαν απόψε οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Ανδρών, ενόψει των αγώνων με την Κροατία (Παρασκευή 07/10) και Γεωργία (11/10). Παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, οι διεθνείς δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από τον Φερνάντο Σάντος στον Άγιο Κοσμά, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από ένα αγωνιστικά γεμάτο Σαββατοκύριακο. Ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ, ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας με την Κροατία.
Την πρώτη προπόνηση, που ουσιαστικά δεν ήταν παρά ένα χαλάρωμα, πραγματοποίησαν απόψε οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Ανδρών, ενόψει των αγώνων με την Κροατία (Παρασκευή 07/10) και Γεωργία (11/10). Παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, οι διεθνείς δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από τον Φερνάντο Σάντος στον Άγιο Κοσμά, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από ένα αγωνιστικά γεμάτο Σαββατοκύριακο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε πρόγραμμα αποκατάστασης στους Μάκο, Φωτάκη, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Κονέ, Τοροσίδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Αβραάμ Παπαδόπουλο, με τον τελευταίο να ταλαιπωρείται από κρύωμα, που του κόστισε τη συμμετοχή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Απόντας από την πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο Παπασταθόπουλος, λόγω καθυστερημένης άφιξης της πτήσης του.
Οι υπόλοιποι διεθνείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των έξι ατόμων και έπαιξαν δίτερμα. Τη μία ομάδα αποτελούσαν μέσοι και επιθετικοί (Τζόρβας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χαριστέας, Γκέκας) και τη δεύτερη, κυρίως, αμυντικοί (Χιώτης, Ζαραδούκας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Πέτσος, Σαμαράς). Πριν ολοκληρωθεί η προπόνηση, οι Καραγκούνης, Πέτσος και Σαμαράς εξασκήθηκαν στην εκτέλεση φάουλ, απέναντι στο Χιώτη.
Ο Γουέμπ σφυρίζει με Κροατία
Μια πολύ γνωστή «σφυρίχτρα» των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ, ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας με την Κροατία, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» την προσεχή Παρασκευή (07.10). Βοηθοί του Γουέμπ θα είναι οι συμπατριώτες του Τζέικ Κόλινς και Πίτερ Κίρκουπ, ενώ καθήκοντα τέταρτου διαιτητή θα εκτελέσει ο Μάικλ Λέσλι Ντιν.
Στην καριέρα του ο Χάουαρντ Γουέμπ έχει ως τώρα διευθύνει δύο αγώνες της εθνικής Ελλάδας. Η πρώτη εξ αυτών ήταν στην τελική φάση του Euro 2008, όταν στο στάδιο «Βαλς Ζίτσενχαϊμ» του Σάλτσμπουργκ, στις 18 Ιουνίου 2008, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 2-1 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία. Πέντε μήνες αργότερα (19 Νοεμβρίου 2008), ο Άγγλος διαιτητής είχε σφυρίξει στη φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ιταλία (1-1), στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»
- Αγροτικά μπλόκα: το ρήγμα θα παραμείνει
- Απίστευτο ξέσπασμα Λεσόρ: «Σταματήστε να λέτε ψέματα, ούτε εγώ δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω»
- Πώς η αντιεμβολιαστική στάση των ΗΠΑ απειλεί να βλάψει όλο τον πλανήτη
- Από το αρχείο του δήμου Κορινθίων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους
- Επίσημο: Φιλικό με την Ουγγαρία για την Εθνική Ελλάδας
- Υπόθεση Κολωνού: Αναβολή για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό της 12χρονης
- Νοσοκομείο Παίδων: Διασωληνώθηκε 3χρονος που εισήχθη με γρίπη – Στη ΜΕΘ σε καλύτερη κατάσταση 6χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442