Παρατείνεται η απαγόρευση του short selling σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία
Την παράταση της απαγόρευσης του short selling στα χρηματιστήρια της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας ανακοίνωσε το αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο εποπτείας ESMA. H απαγόρευση της πρακτικής παρατείνεται για τη Γαλλία και την Ιταλία μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στην Ισπανία «μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες στην αγορά».
Την παράταση της απαγόρευσης του short selling στα χρηματιστήρια της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας ανακοίνωσε το αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο εποπτείας ESMA.
H απαγόρευση της πρακτικής παρατείνεται για τη Γαλλία και την Ιταλία μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στην Ισπανία «μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες στην αγορά».
Εντός της Ευρωζώνης, το short selling έχει επίσης παγώσει και στην Ελλάδα αλλά και στο Βέλγιο (επ’ αόριστον).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442