Ποινή φυλάκισης επτά ετών προτείνει για τη Τιμοσένκο η εισαγγελέας
Η εισαγγελέας στην υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, πρότεινε την Τρίτη ποινή φυλάκισης επτά ετών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σύντομα, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα.
Η εισαγγελέας στην υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, πρότεινε την Τρίτη ποινή φυλάκισης επτά ετών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
«Αυτή είναι η συνέχιση της πολιτικής καταπίεσης και είμαι πεπεισμένη ότι το κάνουν με εντολές του προέδρου Γιανουκόβιτς», είπε η Τιμοσένκο μετά την αγόρευση της εισαγγελέως.
Η Τιμοσένκο, που υπέγραψε το 2009 συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά φυσικού αερίου, κατηγορείται ότι καταχράστηκε την εξουσία της ως πρωθυπουργού και επιβάρυνε υπέρμετρα την Ουκρανία.
Από την πλευρά της πλευρά της η πρώην πρωθυπουργός αποδίδει τη δικαστική διαμάχη σε σκευωρία της κυβερνητικής παράταξης και ειδικότερα του προέδρου και παλαιού της συμμάχου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Υπέρ της Τιμοσένκο, υποστηρίζοντας τη θέση της για πολιτικά κίνητρα, έχουν ταχθεί οι ΗΠΑ και η ΕΕ, η οποία μάλιστα απείλησε και με άρση των διμερών συμφωνιών για το εμπόριο αν φυλακιζόταν η πρώην πρωθυπουργός.
Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σύντομα, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Ξεκάθαρος ο Λουίς Ενρίκε: «Οι τελευταίοι πέντε ή δέκα αγώνες ήταν οι χειρότεροι…»
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)













![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442