Στην Υεμένη επέστρεψε ο πρόεδρος Αλί Σάλεχ, μετά από τρεις μήνες απουσίας
Την ώρα που η Υεμένη βρίσκεται στο χείλος ενός εμφυλίου πολέμου, ο πρόεδρος της χώρας Αλί Αμπντάλα Σάλεχ επέστρεψε την Παρασκευή στην Υεμένη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, μετά από τρεις μήνες στη Σαουδική Αραβία, όπου ανάρρωνε από μια απόπειρα δολοφονίας.
Την ώρα που η Υεμένη βρίσκεται στο χείλος ενός εμφυλίου πολέμου, ο πρόεδρος της χώρας Αλί Αμπντάλα Σάλεχ επέστρεψε την Παρασκευή στην Υεμένη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, μετά από τρεις μήνες στη Σαουδική Αραβία, όπου ανάρρωνε από μια απόπειρα δολοφονίας.
«Ο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, πρόεδρος της Δημοκρατίας, επέστρεψε σήμερα το πρωί στη χώρα με ασφάλεια έπειτα από ένα ταξίδι για θεραπεία στο Ριάντ που διήρκεσε περισσότερο από τρεις μήνες» μετέδωσε διακόπτοντας το πρόγραμμά της η τηλεόραση της Υεμένης.
Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση, πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονταν στην Αλ-Χάσαμπα, συνοικία στη βόρεια Σαναά, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους, διεξάγονται μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες φυλές που τάσσονται υπέρ ή κατά του Αλί Σάλεχ.
Εδώ και οκτώ μήνες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας να τερματιστεί η εξουσία του που διαρκεί ήδη 33 χρόνια.
Την ίδια ώρα, οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Υεμένης συνεχίστηκαν την Πέμπτη. Εκρήξεις και πυρά συγκλόνισαν την Σαναά, όπου έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και στρατιωτών που στηρίζουν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Η εκεχειρία που ζήτησε ο αντιπρόεδρος της χώρας μέσα στην εβδομάδα κράτησε για λίγες μόλις ώρες πριν συνεχιστεί το αιματοκύλισμα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 85 ανθρώπους τις τελευταίες πέντε ημέρες.
Οι προσπάθειες για συνομιλίες που θα οδηγήσουν σε ομαλή μετάβαση της εξουσίας φαίνεται να καταλήγουν σε αδιέξοδο και εκφράζονται φόβοι ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε έναν εμφύλιο πόλεμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι νησιά την Τετάρτη
- Παντζάρι: Και ελάχιστες θερμίδες και κάνει καλό στην καρδιά
- Καιρός: Γενικά αίθριος με μελτέμια και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά – Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αλλάζουν τα δικαιώματα για εργασίες σε ακίνητα
- Γιατί ο νέος οδικός χάρτης της ΕΕ για τα social media είναι πιο αυστηρός από ό,τι φαίνεται; – Πού αποσκοπεί;
- Τζόαν Ντίντιον: Οι επιστολές και οι οικογενειακές πληγές που αποκαλύπτει το προσωπικό της αρχείο
- Scrolling, αυτή η μάστιγα: Τέσσερις τρόποι να το περιορίσουμε
- Marfin: Η 46χρονη στο «στόχαστρο» και άλλης δικογραφίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442