Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη, προειδοποιεί ο Ρ.Ζέλικ
Η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ και στις ΗΠΑ αρχίζει να επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία και κυρίως τις οικονομίες των αναδυομένων οικονομικών δυνάμεων δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ σε συνέντευξή που παραχώρησε την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ και στις ΗΠΑ αρχίζει να επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία και κυρίως τις οικονομίες των αναδυομένων οικονομικών δυνάμεων δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ σε συνέντευξή που παραχώρησε την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Ο κόσμος βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη. Εάν το 2008 δεν είδαμε τον κίνδυνο να έρχεται, σήμερα οι ηγέτες δεν έχουν αυτή την δικαιολογία» τόνισε ο Ζέλικ, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες στην οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη και στις καθυστερήσεις στην λήψη αποφάσεων μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις περιφερειακές ανισότητες και στην ανάγκη άρσης των εμποδίων που δεν επιτρέπουν διεθνώς στις γυναίκες να απασχολούνται στα ίδια επίπεδα με τους άντρες.
«Κράτηστε τα μάτια σας καρφωμένα στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, δηλώνοντας πως η οικονομική συνεργασία θα είναι το «κλειδί» για την έξοδο από την κρίση.
Τέλος, στάθηκε στη σημασία της προστασίας των αναδυομένων οικονομιών οι οποίες όπως τόνισε παρέχουν το 50% της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442