Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση και στα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του μνημονίου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας στο φεστιβάλ του ΚΚ Ισπανίας. «Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν κυβερνά σήμερα μόνη της, συγκυβερνά τόσο με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, όσο και με το εγχώριο, λεγόμενο 'κόμμα των μνημονίων'» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Με τη φράση «δυστυχώς, δεν φέρνω ευχάριστες ειδήσεις από την Ελλάδα. Γιατί στη χώρα μας, τη στιγμή που μιλάμε, έχει κηρυχθεί από την ελληνική κυβέρνηση ένας αδυσώπητος πόλεμος», άρχισε το χαιρετισμό του στο φεστιβάλ του ΚΚ Ισπανίας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια σύγκρουση με βαθύτατα ταξικό χαρακτήρα, που στόχο έχει τη συντριβή των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, υπέρ των δυνάμεων του μεγάλου, εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, αυτής της «διεθνούς των κερδοσκόπων», που βλέπει την κρίση ως μοναδική ευκαιρία για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ακόμη ότι «η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν κυβερνά σήμερα μόνη της, συγκυβερνά τόσο με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, όσο και με το εγχώριο, λεγόμενο ‘κόμμα των μνημονίων’, ένα μέτωπο συναίνεσης που έχει συγκροτηθεί εντός του κοινοβουλίου από τους Σοσιαλιστές, την κεντροδεξιά και την ακροδεξιά».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μέσα από την ενωτική δράση της αριστεράς και τη συνάντησή της με τις πλατιές κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου, να γυρίσουμε σελίδα και κατέληξε λέγοντας ότι ο ΣΥΝ, αλλά και η αριστερά συνολικά σε όλη την Ευρώπη, θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του «κινήματος των πλατειών» στις 15 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Squat jumps: Οδηγός για αρχάριους
- Καιρός: Θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς ανήμερα του Αγίου Πνεύματος – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- 100 χρόνια Μέριλιν Μονρόε – Ακόμη και τα εσώρουχα της στο σφυρί στην πιο ιδιωτική δημοπρασία όλων
- Μην φοβάσαι το κλάμα: Μας κάνει καλό
- Από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια – Τα χρυσά πρόσωπα των αγορών
- Η σκιά του πολέμου στη Ρουμανία
- Το αφεντικό της OpenAI άλλαξε γνώμη – Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μη φέρει εργασιακό Αρμαγεδδώνα τελικά
- Πριν το πρώτο αίμα: Ράμπο χωρίς Σιλβέστερ Σταλόνε γίνεται;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442