Οριακή μείωση των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιούλιο
Υποχώρηση 0,5% κατέγραψαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιούλιο, σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 187,2 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου έναντι 188,2 τον Ιούνιο. Από την αρχή του έτους, οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει 10,6% ή κατά 22,4 δισ. ευρω. Τον Αύγουστο πάντως, όπως έχει αναφέρει ο διοικητής της Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, φαίνεται πως οι καταθέσεις έχουν καταγράψει αύξηση.
Υποχώρηση 0,5% κατέγραψαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιούλιο, σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 187,2 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου έναντι 188,2 τον Ιούνιο. Από την αρχή του έτους, οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει 10,6% ή κατά 22,4 δισ. ευρώ.
Τον Αύγουστο πάντως, όπως έχει αναφέρει ο διοικητής της Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β.Ράπανος, φαίνεται πως οι καταθέσεις έχουν καταγράψει αύξηση κατά 1,5 δισ. ευρώ.
Η υποχώρηση των καταθέσεων επιβαρύνει τις ελληνικές τράπεζες, η χρηματοδότηση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ΕΚΤ, καθώς η πρόσβασή τους στην διατραπεζική αγορά παραμένει δύσκολη εξαιτίας των ανησυχιών για το υπέρογκο χρέος της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442