«Ψαλίδι» στις συντάξεις του Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέα νομοθετική ρύθμιση
Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νέους ασφαλισμένους προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει το ύψος των συντάξεων. Το ποσοστό αναπλήρωσης αναμένεται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα η μείωση των συντάξεων να ξεκινά από τα 142 ευρώ και να φτάνει έως τα 393 ευρώ.
Νέα «βόμβα» ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση στις συντάξεις του Δημοσίου, προωθώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νέους ασφαλισμένους.
Η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο αυτό, καθώς η ενίσχυση του βασικού μισθού με το νέο μισθολόγιο θα άνοιγε το δρόμο για την αύξηση των συντάξεων. Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έβλεπαν μεν το συνολικό τους εισόδημα να μειώνεται με το νέο μισθολόγιο-καθώς καταργούνται τα επιδόματα-αλλά θα προσδοκούσαν σε μία μεγαλύτερη σύνταξη.
Ωστόσο, επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε πρόσθετη επιβάρυνση στις κρατικές δαπάνες, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τη μείωση του ποσοστού της αναπλήρωσης για να περιορίσει κατ’επέκταση και το ύψος των συντάξεων.
Το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, σύμφωνα με «Το Έθνος», αναμένεται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους παλιούς ασφαλισμένους, ενώ το ίδιο ποσοστό θα ισχύσει και για όσους ξεκίνησαν να εργάζονται μετά το 1993.
Με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από τα 142 ευρώ και να φτάνει έως και τα 393 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442