Δεν θα εφαρμόσει το νέο ωράριο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Με στοχευμένες κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής στο νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντος, χαρακτηρίζει υπερβολικά πολλά το 30% των φαρμακείων που καλούνται να εφημερεύουν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου. «Δεν θα προχωρήσουμε σε απεργία, αλλά σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα Δευτέρες, Τετάρτες και Σάββατα να μείνει η πρωτεύουσα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία» είπε.
Με στοχευμένες κινητοποιήσεις πρόκειται να απαντήσουν οι φαρμακοποιοί στο νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων όλης της χώρας που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, χαρακτηρίζει υπερβολικά πολλά το 30% των φαρμακείων που καλούνται να εφημερεύουν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.
«Το 30% των φαρμακείων σημαίνει 1.300 φαρμακεία στην Αττική. Ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα δεν θα βγάζουν, ενώ εκείνες τις ημέρες και ώρες δεν θα είναι ανοιχτά ούτε τα κέντρα συνταγογράφησης».
Και πρόσθεσε: «Δεν θα προχωρήσουμε σε απεργία, αλλά σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα Δευτέρες, Τετάρτες και Σάββατα να μείνει η πρωτεύουσα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία».
Ο κ. Λουράντος είπε ότι συνεχώς στοχοποιούνται τα φαρμακεία στις συζητήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των επαγγελμάτων. «Το θέμα των φαρμακείων είναι πιασάρικο για την κυβέρνηση» είπε.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, αλλά σε ένα λογικό πλαίσιο.
Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ότι όσοι φαρμακοποιοί δεν εφαρμόσουν το νέο ωράριο θα προχωρήσει σε αφαίρεση αδειών για ένα μήνα, ο κ.Λουράντος απαντά ότι σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν την άδεια από το πανεπιστήμιο και όχι από το κράτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εταιρική Εκδήλωση της Servier Hellas: “Moved By You: From Innovation to Care”
- Η «μυστική» τράπεζα του Τζέφρι Έπσταϊν: Τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν πριν και μετά τον θάνατό του
- Η Meta λανσάρει νέο εργαλείο δημιουργίας εικόνων, θα το ενσωματώσει σε Facebook και Instagram
- Ανοίγει ο δρόμος Ροβιές – Ήλια την Παρασκευή 10 Ιουλίου
- Μεταπολίτευση: μια διανοητική περιπέτεια
- Αμετανόητη η γερουσιαστής της Παραγουάης: «Ο Εμπαπέ δεν ξέρει καν πού πέφτει η χώρα μου, ας βρει δικηγόρο»
- Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζητά ο εισαγγελέας για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για βιασμό στο ΑΤ Ομονοίας
- Δήμος Τανάγρας: Νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442