Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε η ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα
Με 198 ψήφους υπέρ, έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.
Με 198 ψήφους υπέρ, έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.
Ο κ. Καρατζαφέρης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με την δημιουργία τεμένους «πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών».
«Παίζετε με τη φωτιά και καταστρέφετε την Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κοιτάμε προς το Γουδή», είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αντιδρώντας τον κάλεσε να είναι πιο προσεχτικός.
Όσον αφορά το τέμενος, τον παρέπεμψε στην ελληνική ιστορία και ειδικότερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος «για τους δικούς του σκοπούς (σ.σ. προκειμένου να ωθήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία να υπογράψει τη συνθήκη των Αθηνών του 1913 ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή) ήθελε να κάνει ακριβώς κάτι παρόμοιο».
«Εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ιστορική συνέχεια του Ελευθερίου Βενιζέλου και των ιδεών που πρεσβεύει» απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).