Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche

Porsche

Η επόμενη γενιά της Porsche 911 συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις σημαντικότερες πρεμιέρες που φιλοξενεί η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Οι διακριτικές -όπως πάντα- αλλαγές στη σχεδίαση του αμαξώματος αυτή τη φορά συνδυάζονται με την αύξηση των διαστάσεων και ειδικότερα το μεταξονίου που «κέρδισε» δέκα εκατοστά. Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου -στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη- […]

Η επόμενη γενιά της Porsche 911 συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις σημαντικότερες πρεμιέρες που φιλοξενεί η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Οι διακριτικές -όπως πάντα- αλλαγές στη σχεδίαση του αμαξώματος αυτή τη φορά συνδυάζονται με την αύξηση των διαστάσεων και ειδικότερα το μεταξονίου που «κέρδισε» δέκα εκατοστά.

Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου -στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη- υπόσχεται μειωμένο κατά 45 κιλά βάρος και ταυτόχρονα περαιτέρω περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Η προσπάθεια αυτή ενισχύεται τόσο με τη βελτίωση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς του αμαξώματος όσο και με το συνδυασμό της τεχνολογίας του άμεσου ψεκασμού με το σύστημα start&stop σε όλες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, ο πρωταγωνιστικός ρόλος εξακολουθεί να ανήκει στους εξακύλινδρους κινητήρες boxer.

Με χωρητικότητα 3,4 λίτρων, το μοτέρ που εξοπλίζει την έκδοση Carrera αποδίδει 350 ίππους, καταναλώνοντας μόλις 8,2 λίτρα καυσίμου/100 χλμ., σε περίπτωση που επιλέξει κανείς το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων αντί για το επίσης επτατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Τους 400 ίππους έχει φτάσει η έκδοση Carrera S των 3,8 λίτρων, η κατανάλωση της οποίας περιορίστηκε κατά 14%, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, υποχωρώντας στα 8,7 λίτρα/100 χλμ.

Πέρα από την νέα 911, η Porsche θα παρουσιάσει την πετρελαιοκίνητη έκδοση της Panamera, με κινητήρα 3,6 λίτρων και ισχύ 250 ίππων, την Cayman S Black Edition, την ηλεκτροκίνητη Boxer E και την πανίσχυρη 911 GT3 RS των 500 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024