Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη δυνατότητα να επανακτήσουν οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης την ιθαγένεια εξετάζει το ΥΠΕΣ

Τη δυνατότητα να επανακτήσουν οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης την ιθαγένεια εξετάζει το ΥΠΕΣ

Τη δυνατότητα να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια εβραίοι της Θεσσαλονίκης και οι εξ αίματος κατιόντες συγγενείς τους εξετάζει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για ελάχιστα -περίπου 400 (περιλαμβανομένων και των παιδιών τους)- άτομα που έχουν απομείνει εν ζωή, γεννημένους μέχρι και το 1945, από τους τότε 53.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Τη δυνατότητα να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια εβραίοι της Θεσσαλονίκης και οι εξ αίματος κατιόντες συγγενείς τους εξετάζει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου που εισάγεται προσεχώς στην Ολομέλεια της Βουλής, υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι πρόκειται για ελάχιστα -περίπου 400 (περιλαμβανομένων και των παιδιών τους)- άτομα που έχουν απομείνει εν ζωή, γεννημένους μέχρι και το 1945, από τους τότε 53.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Συγκαταλέγονται στους 1.950 διασωθέντες και στους ακόμη λιγότερους που επέζησαν του Ολοκαυτώματος και πέρασαν στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ελληνική ιθαγένεια, παρά το γεγονός ότι ήταν Έλληνες πολίτες.

Ο υπουργός χαρακτήρισε μάλιστα το αίτημα τους «τιμή προς την Ελλάδα», την οποία «θα οφείλαμε χωρίς προϋποθέσεις και άλλους λόγους να τους την αποδώσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024